Дружина продюсера Олега Збаращука із Вінниці Яна Глущенко зізналась, що образ «силіконової» білявки використовує лише для сцени.

– У житті я зовсім інша. Ніколи не шукала того, хто платитиме мені за мою любов. Ніколи не шукала «папіка». І це величезна свобода — спокійно спати, ні від кого не залежати та мати все, що потрібно, завдяки власним зусиллям. А тепер я працюю у партнерстві з чудовим чоловіком, — сміливо заявляє Яна. — Я відчула впевненість у своїх силах не так давно. Тут питання у моїй освіті. У театральному нас «ламали», інколи просто змішували з болотом, а далі вже твоя справа — виберешся чи ні. І знаєте — у нашій професії насправді це має сенс. Артист завжди повинен розвиватися, не сидіти на місці, почуваючись зіркою. Нам, бувало, казали: «Ви — ніхто, ви — бездарні, що ви будете робити на сцені?!», але ми звикли працювати і доводити, що ми — талановиті. З моєї групи, в якій було шістнадцятеро студентів усі шістнадцять у професії! У паралельній групі з іншим керівником та іншим підходом — лише два випускники стали акторами.

Після першого і після другого курсу думала забрати документи з інституту, проте залишилася і працюю у професії. Наша робота загартовує. Кажуть, слабкого у мистецтві лише підштовхни – і все, буде зрив… А сильний досягне успіху. Мабуть, так і у житті. А от дітей треба хвалити та мотивувати якомога більше, тоді у дорослому житті вони зі всім впораються.

– Як починались ваші стосунки із вінничанином Олегом Збаращуком?

– Ми з Олегом багато разів пересікались, але якось не помічали одне одного. А під час нашого першого спільного туру, який відбувся восени, якось у Полтаві зібралися всі разом у номері. Почали гру, де потрібно було грати парами. І ми з Олегом опинилися в парі. Я була ненафарбована, в піжамі. І раптом він подивився на мене уважно: «Яка ж ти гарна, коли ненафарбована!» Після цього взяв мою руку і сказав: «Ти будеш моєю дружиною». Я не сприйняла тоді цього серйозно. А він невдовзі став мені освідчуватись. І ось ми разом.

На сцені я секс-символ гумору, а у житті — серйозна і розумна. Вдумлива. А щодо гумору, то у житті це щось більш іронічне, мабуть. Щоб досягти успіху у комедійному жанрі, жінка має бути із самоіронією, не боятися посміятися з себе. Чимало актрис намагаються триматися у форматі привабливих та сексапільних, уникаючи, наприклад, бути негарною на сцені чи у кадрі. Я цього не боюсь.

Для О.Збаращука це другий шлюб. Його першою дружиною була вінницька рестораторка Оксана Дубенкова. У цьому шлюбі є син.

 Софія Копач