Вінницький боксер Тарас Головащенко здобув п’яту перемогу на професіональному ринзі: на ринзі Варшави одноголосним рішенням суддів

Вчора, 21 травня, 31-річний вінницький боксер, майстер спорту України Тарас Головащенко виграв черговий професіональний поєдинок. Бій представників вагової категорії до 70 кг (середньоваговиків) проходив у Варшаві (Польща).

Подробиці цієї звитяги кореспондент «33 каналу» дізнався телефоном від нашого бійця. До речі, Тараса Головащенка вболівальники добре знають, як члена колишнього члена команди Всесвітньої серії боксу «Українські отамани», за яку виступали Василь Ломаченко, Олександр Усик та інші зірки. За «отаманів» вінничанин провів три бої.

-У Варшаві я боксував з іншим українцем Володимиром Яшиним. Бій тривав всі заплановані чотири раунди. Він проходив під моїм контролем, адже суперник виявився доволі зручним . Судді одноголосним рішенням віддали мені перемогу, – каже Тарас Головащенко.
Опонент вінничанина наразі також мешкає у Польщі. Володимир Яшин зараз провів свій другий бій на профі-ринзі, і знову поступився. В той же час Тарас Головащенко на цьому рівні здобув вже п’яту перемогу і зазнав чотирьох поразок. Він веде професіональну кар’єру із 2018 року. Останнім часом працює в клубі боксу, який створила в Польщі найвідоміша вінницька боксерка Олександра Сидоренко.
-Роботу тренером поєдную із власною спортивною кар’єрою. Мрію поборотися за вагомий титул. Але це залежатиме не лише від мене, але й від менеджерів, а також від свого рейтингу тощо, – пояснює Тарас Головащенко. – Згідно із правилами, якщо провів менше 15 боїв на професіональному ринзі, можна повернутися на рівень аматорів. Але я про це взагалі не думаю.
Тарас Головащенко народився у Немирові, де отримував ази боксу. Згодом перебрався до Вінниці, навчався в торговельно-економічному інституті і водночас тренувався у клубах «Золота рукавичка», «Нокаут». Наразі спортсмена до бою готували два тренери – у Польщі Андрій Личик, а у Вінниці (дистанційно) – Роман Вакалюк.

Фелікс ЖАНІН