Ним захворіли вчені ще в 2019 – розвідка США. Про те, що восени того року Covid-19 вже гуляв Вінниччиною,  бо проглядалась така ж симптоматика хворих,«33-му» повідомляли вінницькі лікарі.

Тепер очевидно, чому США наполягали на тому, що коронавірус – 19 має лабораторне походження. Бо, згідно з оприлюдненими  тепер даними розвідки цієї держави, ще в листопаді  три дослідники з китайського Інституту вірусології в Ухані у  2019 році настільки захворіли, що звернулися по допомогу в лікарню.

І саме ці  китайські вчені працювали в лабораторії, яка займається вивченням коронавірусів та інших патогенів. У листопаді вони звернулися до лікарів із симптомами, які були схожі  на ознаки COVID-19.

Ця інформація може додати ваги закликам до більш повного дослідженню того, чи міг вірус вислизнути з лабораторії.

Розкриття числа дослідників, термінів їх захворювань і їхніх відвідувань лікарень відбувається напередодні засідання керівного органу Всесвітньої організації охорони здоров’я, на якому мають обговорювати наступний етап розслідування походження Covid-19.

МЗС Китаю у відповідь на запит WSJ заявив, що “США продовжують просувати теорію про витік із лабораторії”. Там додали, що не знають, чи США насправді намагаються відстежити походження інфекції чи “відволікають увагу”. Якщо ці факти підтвердяться, то стане очевидним, що коронавірус дійсно вже «гуляв» Китаєм не в 2020, а у 2019 році.

І українські туристи, зокрема і з Вінниччини, які «купились» на акційні путівки відпочинку в Китаї на відомому острові, могли дійсно привезти цей заразний вірус.

Нагадуємо, що вінницькі інфекціоністи та сімейні лікарі не раз повідомляли у інтерв’ю «33-му каналу», що вони діагностували подібні симптоми ще восени 2019 року у своїх пацієнтів.

Є і приємна новина, яка стосується коронавірусу.

Протягом наступного десятиліття коронавірус, який спричиняє COVID-19, може стати не більш ніж неприємністю, викликаючи лише простудний кашель і нежить.

Таке можливе майбутнє передбачають математичні моделі на основі даних щодо пандемії COVID-19, які побудували вчені з Університету Юти, США та опублікували їх в журналі Viruses, пише Medical Xpress.

Нам би дожити до того часу. І щоб він пошвидше наступив! Бо паралізована Планета і життя кожної людини із повсюдними обмеженнями  якщо чесно, вже дістали…

Тетяна Квасюк