Фактчино наше місто запустило європейську практику подорожей по своїх цікавинках із аудіогідом… І звісно всі хочуть бачити Вінницю, фонтан Рошен та Алею сакур із 2-го поверху! Бо тут набагато «Інстаграмніше» та під час «Дзен-туру» відпочивають ноги туристів…

До речі, перший «BusPass» курсує від Центрального автовокзалу до садиби Пирогова, а протяжність першого пробного маршруту складає 22 кілометри.

– На вулицях міста можна буде побачити екскурсійний автобус-кабріолет “BussPass”. Це спільний проєкт місцевого підприємця та Вінницької міської ради, повідомив сайт ВМР.

Перша тестова екскурсія в перші числа травня відбулась для дітей з дитячого будинку сімейного типу та дітей з прийомних родин.

Двоповерхові автобуси для прогулянок містом користуються популярністю у світі. Висота 4 м і зйомний дах відкривають можливість поглянути на вулиці, площі та сквери з оригінального ракурсу. Це своєрідний показник того, що місто позиціонує себе як туристичне і хоче запропонувати зручний та комфортний варіант екскурсії для своїх гостей. Подібні автобуси їздять лише в кількох містах України. Починаючи з сезону 2021 року Вінниця також матиме цю опцію.

– Вінниця – місто ідей та інновацій, це прописано і у Стратегії 2030. Якщо говорити про цей проєкт, то з Олександром, який є ініціатором цієї ідеї, ми обговорювали ідею рік. Для нас це родзинка туристичної привабливості. Я сподіваюся, що пандемія закінчиться і до нас будуть ще більше приїжджати мешканці інших міст та гості з-за кордону. Також добре, що вінничани можуть ознайомитися із містом у такому незвичному форматі і побачити його у іншому ракурсі. У такому екскурсійно автобусі Вінниця розкривається по-іншому. Це чудова ідея, і я дякую Олександру за реалізацію, – прокоментував відкриття сезону «BusPass» міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

І «BusPass» за гарної погоди на вихідні дні став настільки популярним, що квитки на нього розкуповлюють наперед, як «гарячі пиріжки».

– «BusPass» у Вінниці поки один, бо це приватна бізнесова ідея… І цей сезон пройде в тестовому режимі, після кого власник автобуса вирішить питання можливого розширення парку 2-поверхових автобусів., – повідомив директор департаменту туризму ВМР Олександр Вешелені. – Я вже випробував цю туристичну атракцію і можу сказати, що це справді «Тур-Дзен», бо ти бачиш нашу Вінницю із зовсім іншої площини, твої ноги відпочивають, а цікава екскурсія побудована саме на цікавинках, легендах і міфах… А ще із 2-го поверху класно робити фото для Інстаграму, тому навіть у дощ друга «палуба» повна туристів… Тому для привабливості Вінниці, як міста на мапі подорожей Україною, цей “BusPass” додатковий плюсик. І є надія, що таких автобусів в 22-му році буде не один, а може 2 чи 3!

Роман Ковальський