Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня – квітня поточного року провели 114 заходів державного контролю, з-поміж яких: ревізії – 16, перевірки закупівель – 23, моніторинги закупівель – 75.

Проведеними ревізіями виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму понад 96 млн гривень.

За допущені фінансові порушення та порушення законодавства про закупівлі до адміністративної відповідальності притягнуто 42 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної – 25, у тому числі 4 особи звільнено із займаних посад.

До об’єктів контролю, якими допущені порушення бюджетного законодавства, застосовано 10 фінансових санкцій у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 45 управлінських рішень. Від впровадження наданих аудиторами пропозицій отримано економічний ефект у розмірі 23,7 млн гривень.

До правоохоронних органів передано 14 матеріалів заходів державного фінансового контролю, на підставі яких розпочато 2 досудових розслідування.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму 67,3 млн гривень.

Вжитими заходами забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 109,8 млн гривень.

Віталіна Трудько