Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– До суду передано обвинувальні акти щодо посадовців АТ «Вінницяобленерго», які підозрюються у хабарництві.

За процесуального керівництва Гайсинської окружної прокуратури до суду передано обвинувальні акти стосовно двох посадових осіб АТ «Вінницяобленерго», які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК України (вимагання неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням).

Слідством установлено, що у січні 2021 року директор та головний інженер одного зі структурних підрозділів АТ «Вінницяобленерго» вимагали та отримали у жителя Гайсинського району 7 тис. грн неправомірної вигоди за підключення до трифазної лінії електропередачі приватного будинку.

Після звернення потерпілого до правоохоронних органів, зазначене кримінальне правопорушення викрито спільними діями працівників прокуратури, поліції та СБУ.

За принципової позиції прокуратури на час слідства підозрювані були відсторонені від займаних посад.

У разі доведення винуватості цих службових осіб у судовому порядку, їм загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Каріна Маєвська