Проте, як днями повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, наразі опрацьовують можливі зміни в кваліфікаційну характеристику професії педпрацівника. Пропонується внести туди обов’язково або вакцинацію, або ПЛР-тест. Але наразі цього ще немає, і вакцинація українських педагогів є суто добровільною.

– 346 педагогів закладів загальної середньої освіти (шкіл) Вінницької міської територіальної громади, які беруть участь у прийомі зовнішнього незалежного оцінювання, вже пройшли вакцинацію від COVID-19. Вони це робили добровільно, – повідомила директорка міського Департаменту освіти Оксана Яценко.

Із травня цього року всі охочі працівники шкіл Вінницької міської територіальної громади можуть записатися на щеплення від COVID-19. Це вже зробили 1440 осіб із 4381. Тобто приблизно кожен третій.

Також на щеплення, як повідомила пані Яценко, записалися 150 бажаючих працівників міських комунальних позашкільних навчальних закладів (у Вінниці їх три). А ось охочих працівників дитсадків у обласному центрі поки що не вакцинуватимуть.

Фелікс ЖАНІН