Вінничани вдало виступили на чемпіонаті України з боксу серед юнаків 13-14 років. Він пройшов у місті Білгород-Дністровський (Одеська область), на батьківщині знаменитого Василя Ломаченка. На жаль, за кілька днів до змагання чемпіон виїхав у США задля підготовки до чергового важливого бою.

У чемпіонаті України взяли участь 236 спортсменів майже з усіх регіонів нашої країни. За його підсумками буде складена збірна України, яка виступить у першості Європи серед юнаків та дівчат. Цей чемпіонат відбудеться у серпні в Боснії і Герцеговині.

У командному заліку чемпіонату України впевнену перемогу здобула збірна Одеської області, у скарбничці якої 6 золотих та 2 бронзові нагороди. Збірна Вінницької області увійшла до ТОП-8 командного заліку.

Наші земляки здобули три особисті нагороди. Зокрема, срібними призерами стали Ілля Гнатюк (вагова категорія до 54 кг, СК «Золота рукавичка» ) і Олег Мусієнко (СК «Спарта», 57 кг), бронзовим – Ілля Марценюк (СК «Надія», 75 кг). Ці спортсмени є представниками МКДЮСШ «Вінниця» і ВОКДЮСШ.

Підсумки змагання «33-му каналу» прокоментував тренер вінницької збірної, наставник Мусієнка Олексій Литвинюк:

– Олег Мусієнко вже вдруге став віце-чемпіоном країни. Вперше це сталося у 2019 році, а торік через пандемію фінальний етап чемпіонату країни скасували. Перед цим в зональному чемпіонаті України він переміг. Наші срібні призери програли в фіналах сильним і добре підготовленим харків’янам. Водночас всі троє наших призерів увійшли до збірної України. Їх викличуть на збори, які проходитимуть у Харкові.

Фелікс ЖАНІН