На другу серію «основного» зовнішнього незалежного оцінювання у Вінниці прийшли далеко не всі випускники… Тому 25 травня на тестуванні із англійської мови у обласному центрі та по районах недорахувались аж 572 учасники ЗНО!

Адже за інформацією Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, на ЗНО з англійської у Вінницькій області було зареєстровано 5054 абітурієнтів. А реально в тестуванні взяли участь 4482 осіб… Тобто мінус майже 600 випускників…

Ситуацію із «прогульниками» ЗНО прокоментувала директор департаменту освіти ВМР:

– Причин неявки на зовнішнє незалежне оцінювання у Вінниці кілька… Найпростіша із них – діти просто передумали здавати англійську. Також багато випускників планують отримувати вищу освіту за кордоном, де не вимагають для вступу результатів ЗНО, – пояснила Оксана Яценко, директор департаменту освіти ВМР.

– І навіть в Україні цього вступного сезону дуже широкий вибір вузів, які не вимагають сертифікат про ЗНО… Також є учні, які не планують продовжувати навчання після 11-го класу… І ніхто не відміняв хвороби чи сімейні обставини, через які також стався пропуск ЗНО. Тому учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі у додатковій сесії. Для цього необхідно упродовж 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Нагадаємо, 21 травня проходило ЗНО із хімії…

Роман Ковальський