Утім, 6 червня 2014 року він загинув у Слов’янську. Залишились батьки, дружина, донька та син.

Любов до літаків йому прищепив батько, який був цивільним льотчиком. Першим польотом Костянтина був політ з батьком і його товаришами по службі з авіаремонтного заводу на відремонтованому ними невеликому літаку Як-12. Займався у Вінницькому аероклубі. 1995 року закінчив загальноосвітню школу № 23 міста Вінницы. 1999-го закінчив кафедру Бойового застосування та управління діями підрозділів авіації Харківського інституту льотчиків Військово-Повітряних сил України. 2003-го закінчив заочне відділення Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету за фахом «пілот цивільної авіації».

На початку російської збройної агресії проти України, ще у березні 2014-го – до кримського псевдореферендуму, екіпаж літака Ан-30Б (борт № 80) на чолі з командиром літака підполковником Костянтином Могилком возив журналістів по військових аеродромах Херсона та Миколаєва. З весни 2014 року підполковник Могилко брав участь в антитерористичній операції на Сході України. Його літак двічі ставав мішенню терористів, але кожного разу вдало повертався на базу.

Того дня Костянтин Могилко здійснював спостережний політ на Ан-30Б над Слов’янськом. В екіпажі було вісім чоловік. О 17:04 на висоті 4050 метрів літак підбила ракета, випущена російськими терористами з ПЗРК. Удар ракети прийшовся в правий двигун, його пробило наскрізь, почалася пожежа. З двигуна вогонь перекинувся на праве крило, літак почав різко втрачати висоту і падати на житлові квартали Слов’янська. Командир екіпажу Костянтин Могилко віддав наказ екіпажу залишити літак. Ціною власного життя він скерував літак за межі міста й запобіг жертвам серед мирного населення. Разом із Костянтином загинули ще четверо членів екіпажу. Троє врятувалися. Могилко дав команду екіпажу залишити борт, а сам до останнього не випускав із рук штурвал.

Підполковник ЗСУ Костянтин Могилко облітав 29 країн. На його честь названо літак АН-30. Через рік після смерті йому присвоїли звання полковника. «Героя України» теж дали посмертно. А ще колишня площа Космонавтів у Вінниці після реконструкції-2016 носить ім’я Костянтина Могилка. «Укрпошта» випустила художній маркований конверт на його честь, літаку Ан-30Б (борт. номер 86) присвоєно ім’я Костянтина Могилка.

Син його — Арсеній, як і батько, хоче стати льотчиком. Коли Костянтин загинув, Арсенію було три роки.

Тетяна Кондратьєва