В епіцентрі скандалу опинилась одна зі шкіл у місті Бар. Там матір однієї з учениць Аліна Забіяка звинуватила голову батьківського комітету у поборах! Остання ж звинувачення відкидає та стверджує, що то все провокація!

– Дороги за рахунок батьків школярів або 7 000 грн на Свято букварика.

Як вам таке друзі і недруги? Просте запитання: на що збираєте гроші, переросло в треш! А мене видалили з Вайбер-групи і облили брудом. Сподіваюсь, що з часом совкові традиції відійдуть у минуле і люди стануть свідомими.

А поки що маємо, що маємо. Варто перестати боятися і дати жити дітям в світі без хабарництва та корупції, – заявила матір першокласника Аліна Забіяка і на її адресу в соцмережах стали тисячі користувачів.

Люди не приховували, що втомились від збору коштів, особливо під час карантину, коли і заробітків стало менше, і діти більше часу сиділи вдома.

-Школярі в цьому році вчились від сили 1 місяць – і вже потрібно здавати на ремонт! Дуже цікаво виходить, а батьківський комітет не цікавить, де гроші беруться чи, може, батьки будуть здавати гроші на ремонт кожних півроку! Не школа, а одне логово бізнесменів, – каже вінничанка Алла. – У мій бік так само були схожі образи, ну правда делікатніші, то я візразу на батьківських зборах попередила, що звернусь і в поліцію, і до Міністерства освіти, і до Моргунова, то мене більше не займали.

У свою чергу, голова батьківського комітету Вікторія Кулик каже – кошти примусово не збирала і не робить такого і зараз.

-Я хочу стати на захист своєї донечки Варвари, яку просто починають цькувати дорослі люди, які не мають до моєї сім’ї ніякого відношення! Стала «головною» учасницею посту Свято букварика за 7000 грн. Головний закид пані Аліни Забіяки, що батьківський комітет має звітувати про те, куди, кому, скільки і т. д витрачається коштів нашого батьківського комітету. Питання лиш у тому, що з жовтня 2020 року пані Аліна, маючи на те повне право, відмовилася робити внески до нашого батьківського фонду для покращення організації освітянського процесу! Батьківський фонд, у свою чергу, має повне право про ненадання інформації пані Аліні, куди витрачаються кошти, до яких вона не має жодного відношення! Протягом усього періоду жодним чином з пані Аліни гроші не вимагалися та ніяким чином не отримувалися! Пані Аліна постійно чомусь вимагала надати номер карти для перерахунку коштів, у цьому їй було відмовлено, бо батьківський комітет не має відкритого рахунку в банку для подібних транзакцій! Бачила багато вимог незнайомих людей про вимоги звітування, куди витрачалися кошти, але ця інформація стосується лише батьків нашого класу, перед якими ми і звітуємо в групі! Скріни накладних є, які теж бачила пані Аліна в групі допоки її з неї не видалили! Чому видалили? А навіщо читати те, що вона пише, якщо те все провокативні дописи, дезінформація, яка не несе ніякої інформативності?!

С*ука, вівця… не кидає картинок какашок… Прикріпляю посилання, які підтверджують мої слова. Тепер пояснюю про фінансування доріг. Які пані Аліна ставить запитання, такі відповіді отримує? Чим провокативніше запитання (чи маніпуляція, погрози, типу буду дзвонити за ваші ремонти на “гарячі лінії”), тим безглуздіша відповідь (типу зробимо дороги з Бара до Києва за 250 грн). Якщо пані Аліна бажає дзвонити на “гарячі лінії” щодо ремонту та збору коштів батьківським комітетом, то хай це робить, а не погрожує і маніпулює!!! Пані Аліна і надалі є учасником нашої групи, де вчитель спілкується з нами, тому має повний доступ до інформації щодо освітнього процесу! Її було видалено лише з іншого батьківського чату, де звітує батьківський комітет! Усіх запрошую 1 вересня в наш відремонтований клас, який виконаю власним коштом! Дороги в нас непогані!

Відомо, що Аліна Забіяка мала писати скаргу на дії батьківського комітету, тож цілком очевидно, що справа може мати і юридичну площину. А що думаєте ви, шановні читачі?

Валентина Лісова