Кворуму не відбулося і жодного рішення так і не прийняли.

Слухання відбувалися відразу на восьми локаціях, аби туди могли потрапити якнайбільше небайдужих людей. Ідея забудувати цю частину міста і заодно перенести  тролейбусне депо за місто викликала широкий резонанс, тому  вінничан прийшло чимало.

Проєктанти вкотре презентували своє бачення оновленої території  цих 38 гектарів майже у центрі Вінниці: 7 будинків 5-7 поверхів, на 1148 нових квартир, паркінг, дитсадок, школа,  збережений гуртожиток для працівників транспортної компанії. Утім, вінничан такі обіцянки не переконали.

“Замість 5-поверхівок почнуть гнати по 9 і більше поверхів. Бо школу будувати на місці депо ніхто не буде, адже ніхто не ризикне витратити  більше мільярда гривень на те, щоб перенести  підприємство за місто. Від транспорту  тут буде дуже тісно” – такі аргументи були  у  людей, котрі живуть поруч.

Зі свого боку, представники інвестора запевнили, що поки мова не йде про конкретну забудову, а лише на погодження ділянки. І якщо громада буде проти, ніхто вкладати грошей у такий проєкт не стане.

Діалог відбувався важко ще й через  технічні  проблеми, бо зв’язок з іншими локаціями відбувався не зовсім якісний. Розійшлися ні з чим вже після 22 години.

Подробиці у газеті “33-й канал”

Тетяна Кондратьєва