Сьогодні, 28 травня, заступниця міського голови Галина Якубович та родина Віталія та Ганни Крищук підписали договір про влаштування ще однієї дитини до будинку сімейного типу. До своєї родини беруть 14-річного хлопчика, а загалом в будинку виховується дев’ять діток.

«Це приємна подія для сім’ї та для міста. Багато роботи було зроблено, ви налагодили гарні дружні стосунки в родині. Ми впевнені, що хлопчик, якого ви берете у свою родину, адаптується у вас. Я вже бачу по ваших очах, що ви впевнені у своїх вчинках. Хочу подякувати вам від усієї нашої територіальної громади та від імені міського голови Сергія Моргунова. Ми знаємо, що дітям у вас добре», – зазначила заступниця міського голови Галина Якубович.

Відзначимо, що будинок сімейного типу у Вінниці був створений у 2018 році https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=5605. Родина Віталія та Ганни Крищук мають двох власних дітей та взяли ще сім на виховання. Живуть вони на Старому місті, у двоповерховому будинку площею понад 250 квадратних метрів, який їм придбали в рамках державної субвенції. А минулого року в будинку зіграли весілля. Найстарша вихованка будинку Юлія одружилася із Романом, який родом із Львівщини. Наразі молоде подружжя мешкає у Польщі та чекає на народження дитини, а Юлія планує ще й приїхати в гості до Вінниці.

«Коли брали перших діток, то був якийсь страх. Зараз ми уже такого не відчуваємо, спокійно беремо дитину у свою родину. Ми багато чого пройшли, знаємо, які можуть бути ситуації, і ми можемо їх якось вирішувати. Вже 2,5 роки ми разом живемо і були різні ситуації. Сьогодні ми беремо 14-рчного хлопчика у свою родину, він дуже хоче бути в родині на відміні від його сестри. Вона поки що не уявляє свого життя в сім’ї. Хлопчик дуже привітний, позитивний, у нього буде багато друзів в нашій родині. З ним потрібно працювати, адже має інвалідність, але ми впораємося», – каже батько родини Віталій Крищук.