Система Компаній Кока-Кола в Україні оприлюднила Звіт зі сталого розвитку за 2020 рік, у якому відображено показники економічної діяльності та проєкти соціальної відповідальності.

З початку пандемії Кока-Кола розпочала допомагати у боротьбі COVID-19 та фінансувати закупівлю необхідного обладнання для лікарень.

Проте під час пандемії Україна стикнулася ще з однією проблемою – дефіцитом донорської крові. Через карантинні обмеження у медзакладах та велику кількість хворих на коронавірус кількість донорів зменшилася в рази. За даними МОЗ, донорів крові було вдвічі менше, ніж зазвичай, попри те що потреба у крові постійно зростала через необхідність проведення планових операцій.

Донорство крові – важливий соціальний внесок кожного. Одна донація рятує 3 життя.

Саме тому Система Компаній Кока-Кола в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні ініціювала кампанію з підтримки донорства крові в Україні.

Компанія підтримала 15 000 донорів у 35 Центрах крові по всій Україні. А 91 співробітник Кока-Кола став донором у 2020 році, в рамках акції “Стань донором – будь героєм”, яка проходить уже вісім років поспіль.

Кока-Кола Україна багато років допомагає розвитку бізнесу та суспільства в Україні, реалізуючи проєкти у галузі охорони природи, збереження довкілля, розвитку молоді, підтримки жінок-підприємниць, розвитку економіки та протистояння пандемії коронавірусу. Адже глобальна мета Компанії – не лише тамувати спрагу, але й змінювати світ на краще.

Більше про проєкти та діяльність компанії можна дізнатися зі звіту сталого розвитку Системи Кока-Кола в Україні за 2020 рік за посиланням.

Павло БІЛАНЬ