– УВАГА! ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗАЯВА!
До представників правоохоронних органів та журналістської спільноти!
Прямо в цей момент в мою службову квартиру в м.Києві, шляхом зламу дверних замків та пошкодження системи сигналізації, вдерлися невідомі особи та з невідомих мені причин здійснили захоплення мого особистого майна в тому числі кореспонденції та документації народного депутата України!, – спершу повідомив народний депутат України із Вінниці Максим Пашковський.

– Щоб уникнути будь-яких провокативних дій з боку злочинців, відкрито заявляю, що у моєму помешканні ніколи не зберігалося та не зберігається жодних наркотичних речовин, вогнепальної зброї, вибухонебезпечних речовин. Натомість в квартирі знаходиться пакет документації, що носить режим обмеженого доступу до інформації та становить особливу цінність в рамках моєї діяльності народного депутата України!

Очікую на негайну реакцію правоохоронних органів щодо цієї події та на оцінку дій невідомих осіб зі сторони компетентних органів.
Пізніше в Інтернеті з’явилась більш розгорнута версія цього обшуку на ресурсі Главком:

Як видно на оприлюдненому нардепом фото, один з чоловіків одягнений у форму співробітника Нацполіції.

У коментарях до допису ситуацію намагався пояснити адвокат Денис Циплін. За його словами, квартира перейшла у власність іншої особи після 10 років судової тяганини.
«Колишній власник здав цю квартиру депутату, аби нова власниця боялася заявляти про свої права. Як на мене – підставили депутата, затягують у конфлікт», – припустив адвокат.
«Хоча насправді ніхто не знав, що квартиру орендує народний депутат. От і вся халепа. Не треба шукати чорного кота у темряві. Як завжди, все просто і банально», – пояснив юрист.
Пашковський відповів, що службове житло нардепа має особливий статус і ніяке «бидло в балаклавах» не може зламувати замки й заходити в приміщення. Він також додав, що у себе вдома зберігає особливо важливу інформацію, тому вже написав заяву в поліцію та фіксуватиме все, що зникло після візиту «гостей».

Роман Ковальський