Цими вихідними у Жмеринці вперше, починаючи із 2007 року, пройшли обласні змагання із плавання. Зокрема, чемпіонат області серед чоловіків і жінок. Вони відбулися у 25-метровому реконструйованому басейні «Юність».

На блакитні доріжки виходили близько 100 спортсменів. Зокрема, вихованці Вінницького палацу дітей та юнацтва, СК «Маяк» (Вінниця) і СК «Юність» (Жмеринка).

Кращий результат серед юнаків показав майстер спорту Віктор Хникін (Вінниця), син олімпійського призера Павла Хникіна. Він виборов золоті нагороди одразу в чотирьох видах програми. Зокрема,  переміг у запливах на 50 і 100 метрів на спині і кролем.

Також по чотири золоті нагороди серед жінок у різних видах програми вибороли вінницькі школярки Євгенія Тукова і Анна Ткаченко.

-За результатами чемпіонату області формуватимуться збірні для участі в юнацькому, юніорському і молодіжному чемпіонатах України, – прокоментував «33-му каналу» провідний тренер з плавання  Вінницького палацу дітей та юнацтва  Сергій Коваль.  – У басейні «Юність» зробили хороший ремонт, тому там можна без проблем проводити змагання обласного рівня.

Фелікс ЖАНІН