У суботу, 29 травня, на міському стадіоні “Колос” відбувся турнір приурочений пам’яті Олександра Басюка, – барчанина, героя АТО та офіцера Збройних сил України, який 6 років тому трагічно загинув у м. Сіверськ Донецької області. Олександр був заступником командира понтонно-мостового батальйону з питань озброєння військової частини А0853.

У Барській громаді щороку  проводиться турнір, присвячений його пам’яті, який організовують товариші та родина загиблого. Відкриття заходу розпочалося з вступного слова близьких друзів та урочистого підняття Державного Прапора України. Цю почесну місію надали сину загиблого воїна Дмитру, який уже декілька років своїм талантом та наполегливою працею гідно продовжує справу батька – грає у Барській районній дитячо-юнацькій спортивній школі “Колос”. Далі перед присутніми виступили командир військової частини А0853 підполковник Володимир Верига та заступник командира з морально-психологічного забезпечення підполковник Руслан Кушнір.

Голова Барської міської ради Володимир Саволюк вручив подарунок сину Олександра Басюка та звернувся до учасників і глядачів:

«Шановні присутні. Ми сьогодні зібрались на надзвичайно важливу для нашого міста подію, коли ми вшановуємо пам’ять наших героїв, воїнів, мужніх бійців, які боролись за незалежність нашої держави. Це люди, які віддали своє життя задля нашого миру. Хочу подякувати усім, хто сьогодні приєднався. Це означає, що пам’ять  про наших хлопців не вмирає. Ми глибоко співчуваємо родині загиблого воїна Олександра Басюка. Ви можете завжди розраховувати на нашу підтримку. Я вам обіцяю, що Барська земля ніколи не забуде наших героїв. Вони завжди житимуть унаших серцях, наших душах, нашій пам’яті».

До складу турніру увійшли наступні команди: с. Терешки, с. Матійків, с. Кузьминці, ФК «Фламінго» м. Бар, клуб «»Леви» м. Бар, клуб «Сокіл» м. Бар та команда Війської частини.

Призові місця турніру розділилися наступним чином:

1 місце – команда с. Терешки

2 місце – ФК «Фламінго»

3 місце – «команда «Леви»

Також були вручені нагороди кращому гравцеві турніру Олегу Франчуку та кращим по позиціях:

кращий воротар – Юрій Денисенко

кращий захисник – Василь Підкругляк

кращий півзахисник – Юрій Подуфалов

кращий бомбардир – Богдан Гончар

Хочеться відзначити масовість турніру та зрослу майстерність наших футболістів.

Валентина Лісова