Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

Повідомлено про підозру вінничанину за незаконне зберігання вогнепальної зброї.

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру вінничанину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

Так, спільними зусиллями Вінницької окружної прокуратури та відділення поліції №1 Вінницького районного управлінням поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області викрито 61-річного мешканця обласного центру, який незаконно зберігав вогнепальну зброю та бойові припаси до неї.

З метою припинення протиправної діяльності правоохоронцями проведено ряд слідчих (розшукових) дій, у тому числі й санкціоновані обшуки у домоволодінні безробітного вінничанина, під час яких вилучено понад 30 одиниць зброї: пістолети, револьвери, автомат Калашнікова, понад 2 тис. набоїв різного калібру та комплектуючі частини, які підтверджують причетність особи до інкримінованого їй злочину. Все вилучене направлено на експертизи.

Чоловіка затримано в порядку  ст. 208 КПК України.

На цей час до суду подано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, підприємцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк  до 7 років.

Каріна Маєвська