І 25 травня керівник компанії «ТАС АГРО Захід» разом із представником Благодійного фонду Сергія Тігіпка передали цільову допомогу опорній лікарні Погребища та бібліотеці будинку культури села Павлівка.

– На Вінниччині ми обробляємо близько 20 тисяч гектарів землі на території 18 громад у межах 4-х колишніх районів області – Калинівського, Липовецького, Погребищенського і Вінницького. Посівна кампанія 2021-го року фактично завершена… І настав час виконувати взяті перед людьми та громадами наші чергові зобов’язання по наданню допомоги, – розповів Володимир Петрович Новохацький, директор ТОВ “ТАС Агро Захід”. – Адже щире спілкування та обмін думками із лідерами громад, старостами та активними людьми відбувається щодня. У кожного містечка, кожного села, школи, клубу чи дошкільного навчального закладу свої потреби і прохання. І тому робиться все, що в наших силах та можливостях. Зокрема сьогодні ми передали керівнику лікарні Погребища Олегу Олексієнку сучасний монітор пацієнта та дезінфікуючі засоби для роботи медперсоналу в умовах коронавірусу. Із цим медзакладом «ТАС Агро Захід” та Благодійний фонд Сергія Тігіпка весь час на оперативному зв’язку, бо у лікарів та персоналу має бути все для порятунку людей… І це наш обовְ’язок – допомагати медикам, які останній рік на Вінниччині фактично знаходяться «на передовій» боротьби із КОВІД-19.

– Які потреби має громада Павлівки, де активно працюють староста, клуб, школа та дитячий садочок?

– Сьогодні із представником Благодійного фонду Сергія Тігіпка ми передали бібліотеці в сільському будинку культури кольоровий принтер, бо нові комп’ютери вже встановлено, Інтернет працює, роутер змонтовано, а для яскравих презентацій, підготовки матеріалу та друку документів бібліотека потребувала саме принтер… І ми здійснили цю маленьку мрію павлівчан. Водночас, під час спілкування із старостою села та директором місцевої школи надійшло прохання замінити 7 старих вікон у їдальні навчального закладу. Це нам цілком по силах, тому вже рахуємо бюджет чергової благодійної допомоги громаді Павлівки.

А сьогодні нам і Благодійному фонду Сергія Тігіпка люди щиро дякували… Та вручили найкращий у селі запашний подільський коровай.

– Володимир Петрович, з якими ще потребами звертаються до ТОВ “ТАС Агро Захід” села і громади Вінниччини?

– Зі всіма старостами сіл та міським головою Погребища у нас є тісна комунікація та співпраця. Звернення від громад різні – від покосу вздовж доріг до допомоги із впорядкування місцевих кладовищ, по ремонту шкіл, клубів та грейдерування доріг у межах населених пунктів, надання автотранспорту і транспортних послуг. Робимо все, що в наших силах. Нікому не відмовляємо! Адже в даних громадах проживають наші пайовики, які довірили нам у обробіток свої земельні наділи. Окрім виплати конкурентної орендної плати, своєчасної видачі якісного зерна і надання додаткових переваг, ми підтримуємо соціальну інфраструктуру.

Тому кожне село, де ми обробляємо землю, має соціальні дотації від Благодійного фонду Сергія Тігіпка. І ці 18 громад Вінниччини обов’язково отримають необхідні людям та закладам подарунки чи допомогу в ремонтних роботах. Окрім цього, з початку 2021 року усі сільські фельдшерсько-амбулаторні пункти отримали безкоштовно антисептики. Також були повністю забезпечені антисептичними засобами Центр первинної медико-санітарної медицини у містах Липовець та Погребище, а також центральна лікарня міста Калинівка та амбулаторія у селі Михайлівка. Щодо передачі монітора пацієнта Погребищенській центральній лікарні, то ця допомога була надана після звернення голови ОТГ Сергія Олександровича Волинського. Бо саме голова цієї громади весь час піклується про стан лікарні в Погребищі та шукає шляхи вирішення нагальних проблем у співпраці із ТОВ “ТАС Агро Захід”.

– Які ще проєкти вже реалізовано вами цього року на Вінниччині?

– Їх багато, і всі вони різні… У Липовецьку школу №1 ми придбали сучасний телевізор, а в Липовецьку ЦРЛ – кисневий концентратор. У селі Славна ми забезпечили харчування 32 учнів місцевої школи. А в Козинцях закінчили роботи із освітлення села, допомогли огородити паркову зону, закупили обладнання для дитячого садочка. У Вахнівці надали кошти на встановлення 3-х нових дверей у сільській амбулаторії. У Дружному та Новій Греблі Фонд і ТОВ “ТАС Агро Захід» допомогли харчувати школярів, а в Морозівці ми профінансували нові поручні до центрального містка в селі… Ще цілий ряд проєктів та прохань громад нині знаходяться на стадії реалізації. Ось так триває наша успішна та багаторічна співпраця із громадами Вінниччини.

– Із Фондом Сергія Тігіпка і «ТАС Агро Захід» ми вже як друзі та надійні партнери, бо до кожної потреби нашого медичного закладу вони ставляться як до першочергового завдання від громади. Хочу подякувати за цю допомогу від імені колективу та пацієнтів, – зазначив про співпрацю із аграріями головний лікар Погребищенської лікарні Олег Олексієнко.

А староста села Павлівка разом із односельчанами не стримувала емоцій після чергового візиту директора «ТАС Агро Захід» і представника Благодійного фонду Сергія Тігіпка:

– У нашій Павлівці стоїть питання виживання школи. І цей подарунок і постійна підтримка від Володимира Петровича дають нам надію, що школа у нас буде ще більша, ще краща, із спортивним залом і вже для 60 учнів разом із сусіднім селом! – каже староста Павлівки Валентина Панасюк.

Роман КОВАЛЬСЬКИЙ