За цією поіржавілою брамою, куди вже більше десяти років, крім бомжів, ніхто не заходив, поступово починає відроджуватися життя. Санаторій припинив тут своє існування і мешканці Старого міста нічого доброго не очікували, бо бачили, як відчужується територія і забудовується маєтками. Утім, два роки тому група небайдужих молодих людей взялася реанімувати цей один з цікавіших закутків Вінниці і перетворювати його на відкритий простір для мандрівників, туристів і любителів змістовно відпочити.

Цими вихідними на “Території SUN”, як назвали організатори свій проєкт, відбудеться “Вікенд мандрівників”. У програмі – зустрічі, презентації, скелелазіння, заплив на каное, концерт та багато іншого. Зокрема до Вінниці завітають команди проєктів “Ukraїner”, “Хащі” та “Двоколісні хроніки”.  Як каже співорганізаторка Олександра Венславовська, мистецтво все лікує.

Уїкенд триватиме два дні – 5-6 червня. На усіх охочих чекатиме фудкорт, лаундж-зона, наметове містечко та дружня ватра. А для молодших учасників вікенду організують окрему дитячу програму з аквагримом, конкурсами та майстер-класами.

Крім цього, обіцяють презентувати книгу “Римо-католицькі кляштори в Україні” за участю автора Дмитра Антонюка та туристично-краєзнавчий часопис “Вічний мандрівник”. А увечері на гостей Вікенду чекатиме концерт етноф’южнгурту “Folknery”. І все це цілком безкоштовно!

Організатори події: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради і Барська міська рада. Партнери: турклуб “Бідняжка”, мережа туристичних магазинів Gorgany та ГО Мистецьке об’єднання “Плай”.

Якщо все задумане втілиться у життя Вінниця отримає ще один мистецький простір.

Ілона ВАЛЬТЕР