Локація рухової активності працюватиме із 15-ї години. Якщо петанк, гру із металевими кулями, вже культивували у Вінниці, то корнхол – це новинка для нашого регіону.

-Друзі, у нас тепер є те, у що ви ніколи не грали. Корнхол – надзвичайно популярна гра у світі – тепер буде і у Жмеринській громаді, – прокоментував начальник відділу молоді і спорту Жмеринської територіальної громади В’ячеслав Малюшицький.

Щоб швидко зрозуміти, що таке корнхол, потрібно представити баскетбол, лише низький, горизонтальний. Як м’ячы – «подушки»-мішечки, а замість мішені – отвори в дерев’яній платформі на підлозі, встановленої під кутом 100 градусів. Мета – загнати із певної відстані всі мішечки у «лузу».

Над назвою американці довго не думали. Як і баскетбол – basket (кошик) + ball («м’яч»), корнхол також складається із двох слів: corn («кукурудза») і hole («діра»). Мішечок, який потрапляє до отвору, дає 3 очки. Якщо він влучає і залишається на дошці – це дає 1 очко. Гра ведеться до 21 бала.

Згідно із правилами, мішечки мають бути набитими кукурудзою (квасолею, піском або гранулами пластика). Вага цього ігрового снаряда має бути не більше 430 грамів. Кидають його зі стандартної відстані – 8 метрів 23 сантиметри.

Фелікс ЖАНІН