У турнірі за швейцарською системою грали 9 турів. Нас старт вийшли 58 шахістів із різних країн, серед яких не бракувало гросмейстерів. Ілля переміг в останньому турі і таким чином наздогнав лідерів, які розійшлися миром. У підсумку він набрав 7 точок із 9 можливих, розділив 1-3 місця, а за додатковими показниками став чемпіоном.

Ілля Нижник народився в 1996 році в сім’ї програміста (батько) та інженера-будівельника. У три роки навчився читати, у чотири – грати у шахи. У 2000 році бабуся відвела його у ДЮСШ № 6. Ілля навчався у вінницькій фізико-математичній гімназії № 17.

У грудні 2010 року Нижник розділив 1-6 місця на турнірі «Schaakfestival Groningen» у Гронінгені. Цей результат забезпечив останню норму гросмейстера, і зробив його у віці 14 років і трьох місяців, одним з наймолодших гросмейстерів у світі (11-е місце за віком на той час).

У послужному списку Іллі є перемоги над 16-м чемпіоном світу Русланом Пономарьовим і нинішнім представником еліти світового рейтингу Анішем Ґірі.

Пізніше вінничанин пристав на пропозицію зі США і поїхав туди на навчання у Вебстерському університеті. Він стане магістром з кібербезпеки.

Фелікс ЖАНІН