Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний цими днями, повідомляють на сайті навчального закладу. Урочиста церемонія підписання меморандуму відбувалася у тренді часу — онлайн. Документ підписали ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Віктор Біліченко і президент WIAT, професор Ванг Їтан.

«Зв’язок був з двома китайськими містами – Ухань та Шеньчжень, в якому розташований їхній науковий центр передових досліджень. Власне з науковцями двох інститутів: WIAT та SIAT. SIAT (Shenzhen Institute of Advanced Technology) – Шеньчженський інститут передових технологій Китайської академії наук», – йдеться у повідомленні.

Співдія науково-освітніх інституцій не обмежуватиметься лише створенням науково-дослідницького центру. Зорганізовуватимуться конференції, семінари. А також публікації наукових, навчальних і методичних матеріалів за результатами виконання спільних робіт.

А ще передбачаються обопільні візити науковців для читання лекцій, обміну досвідом та інформацією, зокрема навчальними планами і програмами. До ВНТУ приїздитимуть для підвищення кваліфікації китайські викладачі, а китайські студенти навчатимуться в аспірантурі та магістратурі.