Солодощі та матеріальну допомогу – такі подарунки від Вінницького міського голови Сергія Моргунова отримали діти-сироти та та діти позбавлені батьківського піклування. Гарною нагодою для цього стало завершення навчального року та свято — Міжнародний день захисту дітей. Це вже стало традицією у перший день літа проводити таку зустріч.

Наразі у Вінницькій міській територіальній громаді проживає 225 дітей, які мешкають у сім’ях опікунів або виховуються в прийомних сім’ях тощо. Цього року для дітей організували цікаві заходи, а міський голова міг поспілкуватись з малечею у неформальній обстановці. Очільник міста поспілкувався з маленькими вінничанами під час екскурсії на локації «Міні-Вінниця» та у планетарії. Діти розповіли, як закінчили свій навчальний рік, де люблять бувати у Вінниці, а також запросили міського голову разом з ними скласти пазл, на якому зображений один із символів міста.

Інша група дітей у цей час переглядала космічне шоу у планетарії. Сергій Моргунов також привітав маленьких вінничан зі святом та побажав їм бути успішними. Окреме вітання призначалося маленькому Іллюші, який сьогодні іменинник.

«Опікуни і наставники роблять дуже важливу і потрібну справу, у першу чергу, – для дітей. І нам потрібно максимально допомагати у чому ми можемо з боку міської ради, щоб ці дітки відчували себе комфортно, що вони живуть в сім’ї, колективі, соціумі, і у них є гарне майбутнє», – каже Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов також відвідав дитячий захід, організатором якого виступило регіональне управління поліції спільно з іншими службами. До Міжнародного дня захисту дітей у Центральному міському парку на спеціально облаштованих локаціях дітей знайомили з роботою кінологів, криміналістів, вибухотехніків, підрозділів спецпризначення, рятувальників, патрульних, вчилися прийомам самозахисту, розглядали спецтехніку. Мета заходу – не тільки розважити дітей, а й привернути увагу суспільства до питання безпеки і благополуччя у родинах.

«Сьогодні багато цікавих локацій, і думаю, для вас це буде дуже цікаво. Хочу привітати вас з Міжнародним днем захисту дітей. Важливо, що сьогодні поліція та інші силові структури вболівають та переживають за безпеку всіх вінничан, а в першу чергу, за дітей. Вони готові ставати на ваш захист разом з вашими батьками. Адже захищати потрібно не тільки першого червня, а кожного дня. Хочу побажати вам здоров’я, благополуччя і отримати сьогодні максимум задоволення», – звернувся Сергій Моргунов до маленьких вінничан, які прийшли з батьками на свято.

Тетяна Кондратьєва