У злочині підозрюють п’ятьох мешканців Гайворона. Вони організували у райцентрі нарколабораторію, де виготовляли амфетамін та метамфетамін. Один із учасників мав добрі знання з хімії і робив це просто в себе дома. Троє учасників групи організовували продаж у Кіровоградській та Вінницькій областях, створивши мережу дилерів та закладок. Прикриття забезпечував один із місцевих кримінальних авторитетів.

Правоохоронці провели десять обшуків за місцем виготовлення наркотиків та домівках учасників угруповання. Там виявили та вилучили велику кількість прекурсорів, розфасовані психотропи, банківські картки, засоби мобільні, а також обладнання для виготовлення і фасування готового товару. Вилучені наркотики та предмети направлено на експертизу.

Всіх встановлених членів групи затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігуранти наразі у СІЗО…

Валентина Лісова