Обшук чи «безпредєл» стався 28 травня у Києві із квартирою народного депутата України — вінничанина-мажоритарника Максима Пашковського? Бо навіть нардепу довелось просити допомоги у журналістів у оприлюдненні цієї шокуючої ситуації!

Ось «ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗАЯВА» Максима Пашковського:

«До представників правоохорон­них органів та журналістської спіль­ноти!

Прямо в цей мо­мент у мою службову квартиру в м.Києві шляхом зламу дверних замків та пошкодження системи сигналізації вдерлися невідомі особи та з невідомих мені причин здійснили захоплення мого особистого майна, в тому числі кореспонденції та документації народного депутата України! — повідомив народний депутат України із Вінниці Максим Пашковський.

— Щоб уникнути будь-яких провокативних дій з боку злочинців, відк­рито заявляю, що у моєму помешканні ніколи не зберігалося та не зберігається жодних наркотичних речовин, вогнепальної зброї, вибухонебезпечних речовин. Натомість в квартирі знаходиться пакет документації, що носить режим обмеженого доступу до інформації та становить особливу цінність в рамках моєї діяльності народного депутата України!

Очікую на негайну реакцію правоохоронних органів щодо цієї події та на оцінку дій невідомих осіб з боку компетентних органів».

Пізніше в Інтернеті на одному із ресурсів з’явилась інша версія цього обшуку, бо ситуацію намагався пояснити адвокат Денис Циплін. За його словами, квартира, яку наймає нардеп, перейшла у власність іншої особи після 10 років судової тяганини.

«Колишній власник здав цю квартиру депутату, аби нова власниця боялася заявляти про свої права. Як на мене — підставили депутата, затягують у конфлікт», — припустив адвокат.

А вже наступного дня народний депутат із Вінниці повідомив про «нормалізацію ситуації» із його службовим житлом.

– Наразі ситуація норма­лізувалась та стабільна. Я переночував у службовій орендованій квартирі, а сторонніх осіб, які незаконно проникли в належне мені по праву орен­ди житло, усунули з те­рито­рії. Дуже вдяч­ний за підтримку від колег, вибор­ців, друзів та знайомих. Отримав понад 50 дзвінків, багато хто пропонував житло та підтримку. Це ще раз підтверджує факт, що українці вміють підтримувати не просто словом, а ділом, — зазначив Максим Ігорович, який є зовсім не опозиційним депутатом, а від «Слуги народу». Тому тиск на нього тут виключається. — А ще було порушено кримінальну справу за фактом «порушення недоторканності житла».

Нагадуємо, що Максим Пашковський сам юрист.

Роман Ковальський