На Вінниччині у ставку потонув 13-річний підліток. Він кинувся рятувати молодшого брата, який пішов плавати, але раптово почав тонути. Попередньо загиблій дитині судомою звело ногу. Рятувальники кажуть, що це третій випадок, коли тут тонуть люди.

Трагедія сталася 14 травня в селі Пляцина, недалеко від міста Бара. Двоє братиків – 10-річний Костя і 13-річний Назар Коновалюки пішли гуляти з друзями. Своїм рідним повідомили, що підуть у парк, натомість вирушили до ставка. Мабуть, хлопцям здалось, що вода нагрілась, і вони полізли купатися.  Молодший Костя і їхній друг увійшли в воду. Але незабаром один із них почав тонути.

– На допомогу Кості кинувся старший брат Назар. Хлопець умів плавати. Він підплив до брата, що потопав, і відштовхнув його ближче до берега. А коли Костя озирнувся, то Назара вже не було видно, тільки бульбашки на поверхні води. Хлопчики злякалися, почали дзвонити рідним і кликати на допомогу, – розповідають місцеві жителі.

– Батько братів також прибіг на берег водойми. Назарчика знайшли на глибині приблизно 3,5 метра. Медики вже нічим не могли допомогти. Експерт попередньо встановив, що хлопцеві судомою звело праву ногу, тому він пішов на дно. На цьому озері це вже третій випадок, коли тонуть люди. Колись тут утопився чоловік. Потім потонув 18-річний хлопець. І ось тепер підліток.

Сім’я важко переживає загибель Назара. Крім молодшого брата, в родині ще є старша дочка. У школі кажуть, що хлопчик був спортсменом, займався боротьбою. У холі навчального закладу встановлено портрет загиблої дитини.

Віталіна Володимирова