Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

– За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно 36-річного жителя м. Вінниці, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виготовлення, зберігання психотропних речовин без мети збуту), ч. 3 ст. 311 КК України (незаконне придбання, зберігання прекурсорів з метою їх використання для виготовлення психотропних речовин, вчинені повторно та в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 313 КК України (незаконне придбання, зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, вчинено повторно).

Слідством установлено, що вінничанин, раніше засуджений за вчинення аналогічних кримінальних правопорушень, придбав спеціальне лабораторне обладнання, необхідні прекурсори та організував у гаражному приміщенні свого домоволодіння підпільне виробництво амфетаміну. Чоловік самостійно виготовляв психотропну речовину для власного вживання, допоки не був викритий правоохоронцями.

Під час обшуків у обвинуваченого вилучено речовину, обіг якої обмежено і щодо якої встановлені заходи контролю, фенілнітропропен масою 47 грамів, полімерні ємності, лійки, сита різних розмірів, мірні склянки, медичні шприци, електронні ваги, скляні лабораторні колби та кульковий холодильник.

У разі доведення винуватості чоловіка в судовому порядку йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Андрій Власенко