У Міжнародний день захисту дітей, у вінницькому спорткомплексі «Здоров’я» було проведено обласний фінал всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя», ініціатором та організатором заходу якого є Національний олімпійський комітет України.

Фіналістів заходу привітав голова відділення Національного олімпійського комітету України, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України з плавання Павло Хникін. Серед почесних гостей також були присутні: начальник управління спорту та рухової активності департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної державної адміністрації, срібний призер Олімпійських ігор з велосипедного спорту Сергій Чернявський; головний фахівець комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України Вінницької філії Ірина Верміа-Інгрен; Почесний працівник фізичної культури та спорту головний суддя змагань – Олександр Олійник; директор СК «Здоров’я», бронзовий призер чемпіонату Європи з легкої атлетики, олімпієць Андрій Ковенко; срібна призерка І Юнацьких олімпійських ігор, півфіналістка Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з бігу на 400 метрів з бар’єрами – Олена Колесниченко, яка на початку заходу провела розігріваючу розминку для дітей.

Кожна команда була представлена 12-ма спортсменами (6-ма хлопчиками та 6-ма дівчатками, віком 12, 13 та 14 років), які завзято, з жагою до перемоги, змагалися у комбінованій естафеті та волейболі.

Переможцями в загальнокомандному заліку цьогорічного обласного фіналу «Олімпійського лелеченяти» стала команда ЗЗСО І-ІІІ ст. Шаргородська гімназія. Друге місце виборола команда КЗ: Ліцей №2 смт Стрижавка Вінницького району, а третіми стала команда ЗОШ І-ІІІ ст. № 27 м. Вінниці.

Всі учасники змагань отримали дипломи та пам’ятні подарунки від відділення НОК України в Вінницькій області.

Організатор обласного фіналу висловлює подяку суддівській колегії заходу та керівництву СК «Здоров’я» за допомогу і щиро дякує спонсору – компанії «Вінінтермед».

Роман Ковальський