Не було кворуму, і жодного рішення так і не ухвалили.

Це вже не перші громадські слухання з цього приводу.

Більше чотирьох годин аж на шести локаціях у центрі міста 458 зареєстрованих вінничан вирішували долю чималої земельної площі майже у центрі міста. До зареєстрованих приєдналися і незареєстровані. А ще у громадських слуханнях взяли участь чиновники міської ради.

Ідея забудувати цю частину міста і заодно перенести тролейбусне депо за місто викликала широкий резонанс.

Проєктанти вкотре презентували своє бачення оновленої території цих 38 гектарів майже у центрі Вінниці: 7 будинків 5-7 поверхів на 1148 нових квартир, паркінг, дитсадок, школа, збережений гуртожиток для працівників транспортної компанії. Саме ж тролейбусне депо пропонується перенести за місто, наприклад, в район колишнього ДПЗ. Власне, сама забудова почнеться тільки після перенесення депо, а цей момент поки що в стадії обговорень.

Валерій Шувалов, котрий представляє групу інвесторів і потенційних забудовників «По­ділля будінвест», розповідав:

– Наразі територія колишнього заводу «Керамік» приватна, і сьогодні ми слухаємо тільки думки щодо планування забудови цієї території. Ми досліджуємо, чи не зачіпаються інтереси третіх осіб, мешканців, котрі живуть поряд. Можливо, у них будуть якісь зауваження. Від цих слухань залежить подальший етап. Тут плануємо звести багатоквартирні будинки, школу. Це великі вкладення, тому маємо врахувати всі нюанси. Рішення будувати чи не будувати ще не прийняте, воно розглядається. Є багато спірних запитань. Це зокрема школа, водогін. Ми готові взяти участь у їхньому вирішенні. Якщо учасники слухань не під­тримають ідеї, то забудовники, котрі, до речі, мають всі документи і досвід, не вкладатимуть гроші. Але такий варіант невигідний місту.

Утім, він­ничан такі обі­цянки не переконали.

«Це маніпуляції, бо замість 5-поверхівок почнуть гнати по 9 і більше поверхів. Школу будувати на місці депо ніхто не буде, бо ніхто не ризикне витратити більше мільярда гривень на те, щоб перенести підприємство за місто. Адже від транспорту тут буде дуже тісно. Треба дуже добре порахувати потреби води цього мікрорайону і подбати про каналізаційні колектори та вивезення сміття, бо є дуже великий шанс, що жителів П’ятничан чи Кореї заллє нечистотами», — такі аргументи були у людей, котрі живуть поруч.

«На жаль, з часу минулих громадських слухань ми не отримали відповіді на ті запитання, котрі ставили минулого разу, — каже Віталій Дужак.

— Два плани майже нічим не відрізняються. Ця територія входить в арсенал історичної цінності, а відповідних досліджень ніхто не проводив. Можна погодитись, що територія має змінити своє призначення, але не під багатоповерхову забудову. Та й з перенесенням депо чимало запитань. Називаються різні цифри, і це більше мільярда гривень. Чи економічно доцільно буде робити це прямо зараз? І по самому забудовнику багато питань. Юридично фірма створена два роки тому і жодного досвіду з будування не має.

За нашими даними, було близько 300 тітуханів, які в більшості не мали ні прописки, ні факту проживання у Вінниці. Пропозиції громади ігнорувалися».

Діалог відбувався важко ще й через технічні проблеми, бо зв’язок з іншими локаціями був не зовсім якісний.

Незважаючи на велику кількість хлопців спортивної статури, за остаточне рішення проголосувало менше половини усіх присутніх.

Громада це сприйняла як свою перемогу і зрив планів міської влади. Утім, на вінничан чекають повторні слухання, адже, згідно з Законом, такі питання містобудівної діяльності, мусять обов’язково бути винесені на громадські слухання, що мають відбутись.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА