Він зброяр бандитів? І саме їм переробляє на бойову мисливську зброю?

Цілий арсенал бойової та саморобної зброї знайшли у Вінниці в мікрорайоні Сабарів минулої суботи під час обшуку будинку раніше двічі судимого 61-річного чоловіка. Там знайшли 30 стволів, кілька відер патронів та професійний інструмент зброяра. Все вилучили.

— Обшук був проведений після оперативної інформації про вінничанина, який вже не раз відбував покарання за незаконне виготовлення і зберігання зброї. У його приватному будинку знайшли десятки одиниць різних видів зброї та понад 2000 набоїв різного калібру плюс комплектуючі частини для виготовлення бойової зброї, — повідомила пресофіцер поліції Вінниччини Ганна Олійник. — Також серед вилученого пістолети, револьвери, автомат Калашникова, дво- та триствольні рушниці, мисливські карабіни, різні набої.

Також у будинку знайшли професійну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї.

Вже відомо, що, окрім стволів, у Сабарові оперативники вилучили тротилову шашку, понад десяток одиниць холодної зброї та запчастини до вогнепальної зброї. Всю цю зброю та боєприпаси вінничанин ховав під диванами та в літній кухні.

Нині вся вилучена зброя та боєприпаси відправлені на експертизу. За цей злочин 61-річному вінничанину оголошено підозру по частині 1-й статті 263 ККУ за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі. Це буде вже його третя «ходка» на зону… Нині зброяр-самоучка знаходиться в СІЗО. А оперативники з’ясовують, кому він планував продати автомат Калашникова та інші стволи… Бо є версія, що цей сабарівський зброяр працював на замовлення криміналітету Вінниччини та постачав «чисті» і «перероблені» стволи відомим бандитським угрупованням. Тому експерти нині досліджують кожну вилучену рушницю та АК-47 на можливу причетність до скоєних злочинів і вбивств…

Сергій Годун