Дім для двомісячного лисеняти шукає волонтерка Юлія Бартащук. Кілька днів тому знайшла його у себе на подвір’ї місцева жителька села Попівці, що в Жмеринському районі, Валентина Рогова.

Лисеня підгодувала, встигла приручити і на­віть ім’я дати — Аліса. В літній кухні жінка облаштувала будиночок для хижачки.

– Лисичка росте, — розповіла пані Валентина. — Звикла до рук вже. Спершу годувала тварину сухим кормом для котів і молоком, але найбільше лисеняті до вподоби сира курятина. Тварина дуже добра, вона не шипить та не рикає. Але я вже зрозуміла, що сама ради тут не дам. Воля потрібна їй, а не клітка.

Волонтерка з Бара Юля Бартащук опікується котами і собаками. Але коли побачила Алісу, відмовити в допомозі не змогла. Забрала тварину до себе додому. І підшукала реа­білітаційний центр для Аліси в Хмельницькому. Там на неї уже чекають. Та спершу тварину треба вакцинувати від сказу. Коли лисиця Аліса підросте, її випустять у Національний парк «Подільські товтри», де мисливцям полювати заборонено.

Вікторія МИКИТЮК