13 травня родина Кузь із Семок Війтівецької ОТГ відтепер відзначатиме відразу троє іменин. Бо цього дня мама Наталія на свій 30-й день народження народила двох малюків.

У родини є старша донечка, а новина про появу двійні стала для них надзвичайно приємним сюрпризом.

– Народжувала пані Наталія  сама, все пройшло добре, без ускладнень. Першим народився Марк з вагою 2 кг 480 грамів та зростом 48 сантиметрів. А через сім хвилин світ побачила і маленька принцеса Ліза – її вага 2 кг 540 грамів, а зріст 49 сантиметрів, – розповіла нам завідуюча пологовим відділенням у Хмільнику Оксана Шемета.

– Дітки набрали вагу, і 18 травня їх виписали. І в цей момент до них із символічними подарунками завітала голова Війтівецької сільської ради Станіслава  Ядвіжина. Від неї малюки  отримали свої перші вишиваночки, які вже й встигли приміряти. А ще всі разом ми зробили красиві фотографії. На одній із них вишитий рушник з моєї  домашньої колекції, адже я теж люблю українську вишивку.

За словами Оксани Шемети, двійні  у Хмільнику народжуються майже щороку. Інколи одна, буває і три за рік. Останнім часом такі по­двійні сюрпризи почастішали, особливо багатий травень на двійні. А для Війтівецької громади народження двійняток в травні, напередодні Дня вишиванки, стає доброю традицією. Так, у 2017 році Світлана Манжієвська із с. Жда­нівки Війтівецької громади також народила двійняток.

Віталіна Трудько