Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу проаналізувало підсумки матчів чергового туру групи «А» та групи «Б» української Другої ліги. І визнало лауреатом 25-го туру у Другій лізі головного тренера вінницької «Ниви» Володимира Циткіна.

Після першого кола «Нива» була аутсайдером групи. Із приходом на посаду головного тренера нивівців Володимира Циткіна результати кардинально змінилися. За набраними очками виключно у весняній частині сезону вінницька команда посідає третю сходинку у віртуальній турнірній таблиці. На своєму полі в 2021 році «Нива» здобула 17 очок із 21 можливого, не програючи. Загалом, дев’ять матчів ще з жовтня минулого року вінничани не поступаються вдома, спричинивши бум своїм поступовим прогресом.

А передостанній тур чемпіонату Другої ліги залишав відкритим питання щодо команд, які підвищуються в класі. Багато що залежало від матчу в Вінниці, де «Епіцентр» (Дунаївці) протистояв господарям, які не були турнірно мотивованими, проте на шляху становлення в заключному для себе домашньому матчі сезону видали 100 % своїх можливостей. І завдали поразки дунаєвецькому «Епіцентру» (1:0 на своєму полі), що безпосередньо вплинуло на визначення команд, які підвищилися в класі.

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу оцінювало наставників Другої ліги за кількома критеріями. За «номінальний результат команди» Володимир Циткін отримав 5 балів із 5 можливих, в категорії «труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними» – 4, за «майстерність в роботі з кадрами» – 4, за «тренерську майстерність» – 5, за «накопичувальний критерій» – 5. Отже, середній бал нашого наставника у 25-у турі досить високий – 4,6. На думку фахівців ресурсу Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу, Циткін провів велику тренерську роботу, запросивши правильних футболістів на підсилення та розкривши нові якості в тих, хто вже був у команді.

Фелікс ЖАНІН