У Шаргороді провели фінальний матчу Кубку Вінницької області з футболу. “Моноліт”(Козятин) зустрічався із “Факелом”(Липовець). Цього разу до фіналу не дотягнув попередній володар трофею – ФК «Орлівка» (Тепличчина).

Обох лідерів поточного аматорського чемпіонату Вінниччини палко підтримували 800 глядачів на трибунах, що додавало «перцю» боротьбі. Основний і додатковий час гри завершився із рахунком 1:1. Обидва м’ячі були забиті у першому таймі. На гол липівчанина Чернеги на 35-й хвилині відреагував влучним пострілом перед свистком на перерву Балинський.

А у захоплюючій серії пенальті козятинці здолали “Факел” – 4:3. Голкіпер «Моноліту» Борис Паскаренко парирував два удари суперників, що стало вирішальним у матчі.

Нагородження проводив голова Вінницької обласної Асоціації футболу Ігор Гатауллін. Окрім традиційних медалей і Кубка, були нагороджені відзнаками ветерани шаргородського футболу, деякі вболівальники із великим стажем, бійці АТО (ООС), представники місцевої влади.  Також вшанували воротаря збірної України з футболу WU-17 Марину Дуднік, яка родом із Шаргорода.

-Боротьба в фіналі виявилася приблизно рівною. Тож післяматчева серія пенальті була закономірним підсумком. Взагалі такі серії в фіналах Кубку Вінниччини можна побачити нерідко, – сказав спортивний директор Вінницької обласної Асоціації футболу Ігор Павленко.

Серія післяматчевих пенальті. Відео Володимира Бабкова

Фелікс ЖАНІН