Майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Дмитро Даниленко із Вінниці здобув “срібло” на чемпіонаті Європи. Сталося це у Познані (Польща) вчора, шостого червня.

Дмитро Даниленко виступав разом із напарником по «двійці» Олегом Кухариком (Полтавська область). Це були перегони на 500-метрівці, котра стане олімпійським видом в Парижі-2024.

Українці були засмучені своїм попереднім виступом в «четвірці», де посіли 9-те місце, тому налаштовувалися рішуче. Дмитро Даниленко розповів про план на 500-метрівку: «Від старту до фінішу. Як говорять, на всі гроші».

І все вийшло! Українці випередили німецьку двійку на чолі зі знаменитим Максом Хоффом – 1.31,101 проти 1.31,215. Віце-чемпіони раділи тому, що «в 2012-у році дивилися на виступ Макса Хоффа на Олімпійських іграх, а тепер його перемагають!»

Для Дмитра Даниленка, який займається веслуванням вже протягом десяти років, це перша нагорода чемпіонату Європи, для Олега Кухарика – вже друга.

Загалом веслувальники збірної України завоювали  вісім медалей в Познані. Це найкращий результат в історії виступів українців на Євро. Наша збірна посіла 5-е місце в медальному заліку. До цього найкращий результат за кількістю медалей був в 2015-му році в Рачіце, коли збірна України завоювала шість нагород (1-2-3).

Фелікс ЖАНІН