Православна церква 7 червня відзначає третє знайдення глави Іоанна Хрестителя, або Іоанна Предтечі. У народі день назвали Іван – Медвяні роси, або Ферапонтівська роса. Вважалося, що ранкові опади  і роси 7 червня можуть бути солодкими, з медовим присмаком.

Цього дня у світі відзначаються Всесвітній день безпеки харчових продуктів,(За оцінкою ВООЗ, 600 мільйонів людей, майже кожна десята людина в світі, стали жертвами вживання неякісних харчових продуктів. 420 000 людей щорічно помирають з причини вживання небезпечних харчових продуктів.40% хворобах харчового походження приходиться на дітей віком до п’яти років – в середньому налічується 125 000 випадків смерті). День червневого жука, День пробної технології.

7 червня увійшло до історії людства такими подіями:

У 1340 році в цей день у Голландії було засновано місто Роттердам.

У 1520 році поблизу Кале – порт біля протоки Па-де-Кале, є найближчим до Англії населеним пунктом Франції (відстань по прямій до Британії становить 34 кілометри) – зустрілися король Англії Генріх VIII і король Франції Франциск I, які влаштували тритижневий бенкет із 10 тисячами придворних. Це гуляння на 10 років спустошило французьку скарбницю. Його прозвали «Поле золотої парчі». Вона стала кульмінацією дипломатичного зближення одвічних супротивників, але не принесла бажаних результатів — вже через два роки війна Англії та Франції відновилась.

7 червня 1632 року був закладений мавзолей Тадж-Махал в Агрі, тодішній столиці індійської імперії Великих Моголів, на честь Мумтаз-Махал, яка померла від пологів коханої дружини імператора Шах-Джахана. Пізніше і він був тут похований. Будівництво тривало понад 20 років. Дослідники вважають, що автором проекту цього шедевра світової архітектури був сам імператор Шах-Джахан, котрий з юності захоплювався архітектурою і будівництвом. Разом із тим, згідно зі старовинними документами, відоме й ім’я головного архітектора – Устад-Іс. У роботі брали участь більш як 20 000 людей. Крім індійських майстрів, у ній брали участь найкращі зодчі, запрошені з Персії, Туреччини, Самарканда і навіть із Венеції. Тадж-Махал повністю збудований із білого мармуру.

1654 • У Реймському соборі на французький престол короновано Людовика XIV, який правив наступні 72 роки, більше, ніж будь-який інший король в Європі.

У 1692 році цього дня стався землетрус на Ямайці, що спричинив цунамі, яке знищило місто Порт-Роял – головну піратську базу в Карибському морі. З цього почався захід епохи піратства у Вест-Індії.

1732  рік — у Санкт-Петербурзі закладено перший Зимовий палац.

Палац був двоповерховий на підвалинах, з мезоніном і повернутий головним фасадом до річки Нева. З двох боків до нього прибудували службові флігелі. У внутрішній двір вели невеличкі брами з фронтонами, яки прикрашали моделі вітрильників (кораблі були давньою пристрастю царя ).Цей палац проіснував недовго і його перебудували.

У 1903 році в Берліні французький учений П’єр Кюрі оголосив про відкриття нового хімічного елемента — полонія.

У 1905 році японські війська захопили Сахалін.

У 1916 році в ході Брусилівського прориву російські війська на чолі з генералом Денікіним взяли Луцьк.

У 1919 році в Нью-Йорку вперше у світі були застосовані письмові тести для отримання водійських прав.

У 1920 році уряд Української Народної Республіки переїхав з Вінниці до Жмеринки. Микола Лівицький, родом зі Жмеринки,  був одним з президентів УНР. Він став наступником Симона Петлюри. Після поразки Української революції 1917-1921 років багато діячів подалися в еміграцію. І, хоча українське питання втратило свою актуальність для тогочасних західних політиків, уряд УНР продовжував діяти аж до 1992 року.

У 1929 році відповідно до Латеранських угод було утворено державу Ватикан.

У 1938 році нацистський уряд Австрійської республіки оголосив, що всі охочі одружитися зобов’язані довести своє арійське походження.

У 1939 році Третій Рейх уклав пакти про ненапад з Латвією та Естонією.

У 1945 році всім німцям в зонах окупації союзників наказали дивитися фільми про злочини нацистів в Бухенвальді.

У 1960 році в Саудівській Аравії жінкам було дозволено здобувати освіту.

У 1965 році корпорація «Sony» представила перший домашній відеомагнітофон – CV-2000. Він тоді коштував 995 доларів.

У 1967 році Ізраїль взяв під свій контроль Стіну Плачу в Єрусалимі.

1968 • У данському місті Біллун, на батьківщині конструктора LEGO, відкрився дитячий тематичний парк «Леголенд». Це й до сьогодні найбільший Леголенд в світі, що складається в цілому з більш 46 мільйонів кубиків LEGO різних розмірів; за площею парк займає приблизно 100 000 м2.

У 1991 році Верховна Рада України прийняла рішення про перепідпорядкування Україні союзних підприємств на території республіки.

1996 • Південно-корейський мандрівник Чой Йонг завершив свій одиночний перехід через Сахару, що тривав близько семи місяців. У 1980-х він піднявся на Еверест, а в 1991 році дійшов до Північного полюсу.

2014 • У Верховній Раді України за участю близько 60 офіційних закордонних делегацій відбулася інавгурація п’ятого Президента України Петра Порошенка, який був обраний на позачергових виборах в травні цього ж року у зв’язку з усуненням Віктора Януковича з поста Президента. Цього ж дня Порошенко прийняв на себе повноваження Верховного Головнокомандувача Збройних сил України.