Виконком Вінницької міської ради оприлюднив проєкт рішення «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості електронних квитків тривалого користування у міському авто- та електротранспорті на території Вінницької міської територіальної громади». З 1 серпня 2021 року проїзд в автобусах, тролейбусах і трамваях Вінниці коштуватиме 8 гривень. Також затвердили нову вартість картки за проїзд.

– Тарифи на проїзд піднімають всі обласні центри і Вінниця не буде найдорожчою в Україні… Бо ми просили більше, але нам через соціальну напруженість та економічні реалії затвердили 8 гривень у всьому муніципальному транспорті, – прокоментував майбутнє підвищення тарифів на проїзд в міському муніципальному транспорті Вінниці директор ВТК Михайло Луценко. – І навіть після запровадження 8-гривневого тарифу ВТК не буде прибутковою чи рентабельною на нулі… Бо у всій Європі комунальний транспорт дотаційний, адже ми возимо людей скрізь і там, де не має шансів на прибуток. Плюс ми возимо 19 категорій пільговиків та надаємо знижку на перевезення ще частини пасажирів. Тому прошу із розумінням поставитись до запровадження нового тарифу, бо колеги із Дніпра так само вже зробили ціни на рівні 8-12 гривень… Повірте, всі 1580 членів нашого колективу не в захваті від цієї зміни тарифу, але підприємство має працювати, жити і розвиватись. І без цього кроку до 8 гривень ми б опинились на краю фінансової прірви…

Нагадаємо, що для комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» виконком встановив ось такі тарифи на послуги з:

  • перевезення одного пасажира трамваєм або тролейбусом у розмірі 8,00 гривень.
  • перевезення одного пасажира на міських автобусних маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху, у розмірі 8,00 гривень.

Рішення виконкому набирає чинності з 01 серпня 2021 року.

Також з 1 серпня встановлюють нову вартість електронних квитків тривалого користування у міському авто- та електротранспорті.

Електронний квиток тривалого користування на 130 поїздок, строк дії – 30 календарних днів з моменту придбання:

  • для громадян – 510,00 грн
  • для студентів навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання – 255 грн (зараз 170 грн)
  • для учнів загальноосвітніх шкіл денної форми навчання – 155 грн (зараз 110 грн)

Електронний квиток тривалого користування без обмеження кількості поїздок, строк дії – 30 календарних днів з моменту придбання:

  • для громадян – 750,00 грн