Минулий тиждень, нарешті, можна вважати зрушенням з мертвої точки у справі щеплення українців від коронавірусної інфекції. Загалом за цей час вакциновано більше як двісті сорок тисяч людей. Працювали 14 центрів масової вакцинації у 12 містах. Причому, дозу протиковідної вакцини могли отримати усі бажаючі в порядку живої черги. Найбільше вакциновано в Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Тернополі та Полтаві.

До речі, на Полтавщині та в Одеській області таких центрів працювало кілька. І вже є якийсь помітний результат. Але чомусь Вінниччина не поспішає з центрами масової вакцинації. Хоча в багатьох європейських країнах громадянам роблять щеплення в церквах, школах, аптеках, просто на вулиці. І доступна ця процедура абсолютно для кожного, хто вирішив таким чином захистити себе від хвороби.

Вінницька область поки що не може похвалитися особливо успішною кампанією з вакцинації. Кількість щеплених один раз рахується кількома сотнями, а другу дозу отримали одиниці. Такими темпами навряд чи ближчим часом можна буде позбутися цієї зарази і отримати паспорти вакцинування.

Василь Пишний