Корупція за часів Зеленського набуває таких самих масштабів, як і за часів Януковича – про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на з’їзді партії. Він, зокрема, звернув увагу лише на одне голосування монобільшості, яке вивело з-під тендерних процедур «Прозорро» 100 мільярдів гривень.

«Корупція набуває таких масштабів, як в часи Януковича. У четвер команда Зеленського – ми були в залі, намагалися перешкодити – скасувала тендерні процедури «Прозорро», запроваджені нашою командою, бо вони дуже їм заважають грабувати на «Великому крадівництві» 100 млрд грн», – повідомив Петро Порошенко.

«100 млрд на контрактах по будівництву Кільцевої дороги навколо Києва – це п’ята частина Пенсійного фонду України», – констатує Петро Порошенко.

«Зелена влада планує здійснити потужну атаку і на верховенство права, і на свободу, і на демократію. Ще один виклик– це тенденція до авторитаризму і згортання демократії. Це загроза цій гідності, за яку наші громадяни стояли під час Революції гідності», – наголошує Петро Порошенко.

Він також зауважив, що небезпечний досвід сусідньої Білорусі має стати запобіжником він авторитарних замашок українського керівництва.

«Подивіться – зараз у всіх на виду досвід наших сусідів білорусів. І дуже невелика відстань від так званого «народного президента» до диктатора-параноїка», – говорить Порошенко.

«Я хочу наголосити – ніколи це не трапиться в Україні, український народ цього не дасть. Багато зазіхали, і я прошу уважно вивчити досвід Януковича, починаючи від конституційного заколоту і захоплення КСУ – і аж до квитків до Ростова. Завжди завершується саме цим», – зауважує Порошенко.

«Це ще півбіди, коли на жоден з викликів Офіс президента не має відповідної адекватної відповіді. Справжнє лихо, коли влада сама по собі є загрозою національної безпеці України. Пам’ятаєте дуже відому фразу президента Рональда Рейгана? Свого часу на п’ятому курсі я писав тоді ще заборонену роботу по «рейганоміці». Так от президент Рейган сказав: «Ця влада не розв’язує проблем країни. Ця влада і є наша головна проблема», – резюмує Петро Порошенко.