У 68 році – Нерон, давньоримський імператор. Нерон покінчив з собою. За легендою, останніми його словами були «Який великий артист гине».

1290 – Померла Беатріче – муза Данте Аліг’єрі. Дамою, яку кохав Данте, була Беатріче, донька багатого флорентійця Фолько Портінарі та дружина Сімоне деї Барді з впливової родини банкірів Барді. Вперше поет розмовляв з Беатріче у 1274 році, коли йому було 9 років, а Беатріче — 8. Це сталося у травні, на святковій вечірці у будинку Портінарі, куди був запрошений батько Аліґ’єрі, який узяв із собою сина. Данте закохався у Беатріче з першого погляду. На його кохання до Беатріче не вплинуло навіть заміжжя останньої. Хоча вони бували в одних і тих же місцях, і належали до однакового прошарку суспільства, вони ніколи більше не розмовляли. Хоча Данте і ловив кожен погляд Беатріче, він докладав неймовірних зусиль, аби його почуття не розкрилися. Беатріче померла за вісім років після їхньої другої та останньої розмови, їй було близько 24 років.

1870 році – Чарльз Діккенс, англійський письменник.

1871 — Анна Аткінс, англійська вчена, ботанік і фотограф.

У 1960 році – Семен Лавочкін, радянський авіаконструктор.

У 1963 році – Василь Барвінський, український композитор, піаніст.

1974 — Мігель Анхель Астуріас, гватемальський письменник. Лауреат Нобелівської премії з літератури 1967.

2008 — Анатоль Перепадя, український перекладач із романських мов (*1935).

2015 — Джеймс Ласт, німецький композитор, аранжувальник, керівник естрадного оркестру, відомий за піснею «Самотній пастух».

Тетяна Кондратьєва