Він досі у Вінницькому СІЗО, бо у спецчастині скаргу «довічника» отримали 26 травня і передали в міський суд, але по дорозі в Апеляційний скарга загадково зникла… Після необґрунтованого закриття суду тепер інший «сюрприз»…

Нова детективна сесія розгоряється у всім відомій справі «Родинного вбивці» — 32-річного вінницького ІТішника Анатолія Малєца, який 27 квітня отримав довічний термін ув’язнення за вбивство своїх дітей, мами та дружини… Бо у Анатолія та його адвоката Володимира Білана було 30 діб на оскарження цього рішення міського суду Вінниці. І захисник «довічника» Малєца повідомив, що його підзахисний 24 травня у встановлені терміни із камери подав у спецчастину СІЗО апеляцію на свій вирок про довічне ув’язнення…

Адвокат Білан третій рік захищає Малєца в судах

Але де нині насправді знаходиться ця апеляція Анатолія Малєца в паперовому форматі — ніхто не знає… Принаймні в Апеляційному суді Вінницької області досі не отримали апеляційну скаргу засудженого Малєца, і формально всі терміни її подачі вже закінчились. Тому управління виконання покарань мало б відправити «на зону» 32-річного вінничанина, згідно з вироком суду, відбувати довічне ув’язнення.

Але засуджений Анатолій Малєц все ще чекає можливості в Апеляційному суді за допомогою свого захисника переглянути чи пом’якшити своє довічне ув’язнення… І ця нова дивна історія навколо резонної справи вбивства родини Малєц триває у Вінниці та області вже шостий тиждень…

І після проведення журналістського розслідування з’ясувалось, що засуджений Анатолій Малєц спершу не планував оскаржувати своє довічне ув’язнення. Але після довгих ночей в СІЗО, де він знаходиться вже третій рік — із січня 2019-го, за допомогою свого захисника Володимира Білана написав і подав клопотання про перегляд вироку і пом’якшення покарання за 4 загублених життя… Дітям Анатолія Світланці та Денису навічно 3 і 7 років, рідній мамі Валентині Анатоліївні — 65, дружині Надії — 31…

Спецчастина апеляцію віддала в суд

– Цей громадянин справді подав апеляційну скаргу, яка у нас зафіксована 26-м травня. І наша працівниця передала її до суду першої інстанції, де, згідно з законом, мали би передати всі матеріали кримінальної справи до апеляційної інстанції. У нас нічого не губилось і всі терміни та формальності були дотримані на 100%, — повідомила про рух апеляції засудженого Малєца керівник відділу по виконанню судових рішень Ольга Коломієць.

Далі слід цього важливого документа, який вже викликав бурхливу реакцію односельців загиблої дружини Анатолія — Надії Малєц – втрачається… І дотепер взагалі невідомо, чи буде у Вінниці вже публічно після закритих слухань в міському суді розглядатись апеляція по цій шокуючій справі?

Мама та сестра дружини Анатолія шоковані його апеляцією…

Розстрілу для Толі вимагає все село Білий Рукав

– Суд дав те, що мав дати… Хай згниє в тій тюрмі! Бо ми йому бажали лише одного — смерті! Дітей, доньку Надю і свекруху це не поверне… Але на життя він не заслуговує! — коротко прокоментувала нам у селі Білий Рукав під Хмільником вирок суду для свого зятя Алла Анатоліївна…

Бо саме бабуся Алла із рідними принесла на могили свої вбитих внуків Світланки та Дениска на поминальну неділю іграшки та цукерки…

– Алла щодня до них ходить. І плаче там над тими 4-ма чорними надгробками. Бо в неї як душу вирвали… В один момент забрали на той світ всю Надіну сім’ю! Якби в Україні був розстріл, то все наше село б вимагало для Толі розстрілу! Скільки разів він тут був, їв, пив, гуляв і потім підняв руку на святе — на дітей та свою маму! В голову таке не вкладається! І тепер ми маємо його годувати в тюрмі довічно, бо така в нас гуманна держава? — розповіли в Білому Рукаві односельці вбитої Надії Василівни Малєц.

Після оголошення вироку в цій страшній справі про вбивство цілої родини до редакції звернулись вінничани — близькі друзі та знайомі загиблих, щоб разом спробувати відтворити події 31-го грудня в квартирі №32 мікрорайону Академічний…

Бо є версія, що одразу після вбивства своїх рідних Малєць поїхав до коханки. А за кілька днів до трагедії погрожував родині, що всіх повбиває! Також він явно розробляв собі алібі, але багато в чому прорахувався. А ще написав посмертну записку, яка нині є «речдоком» у матеріалах кримінальної справи.

Сімейні таємниці «родинного вбивці» спливли у суді

Тут ми вперше друкуємо унікальні покази рідних засудженого та фрагменти закритих судів у Вінниці.

— Зі своєю дружиною Надією Анатолій Малєц офіційно розлучився 20 лютого 2017 року. Причиною стали постійні зради, які тривали в родині останні два роки. Й після того, як шлюб розірвали, Толя став проживати з коханкою Ліною та народженою нею дочкою. Проте в березні 2018 року він переїхав проживати до своєї онкохворої матері Валентини, яка спочатку жила окремо, а з осені цього ж року — з ексневісткою та двома онуками у 4-кімнатній квартирі у мікрорайоні Академічний. Проте конфлікти продовжувались, бо Толя не міг розірватись на дві родини! Й в нього вже давно був план назавжди розірвати стосунки з колишніми й жити тільки з коханкою та донькою. 31 грудня вранці вони сварились, бо Толя хотів святкувати Новий рік з Ліною.

А мама Валентина, кажуть, докоряла своєму сину із цього приводу і, зрозумівши, що не зможе будь-яким чином вплинути на його рішення, пішла на другий поверх відпочивати в дитячій кімнаті. Там його син Денис, мабуть, дивився мультики, дружина Надя з Світланкою були на кухні. Тоді Анатолій пішов у вітальню, де ремонтував стілець молотком. Ймовірно, тут знову поновився сімейний скандал із вже колишньою дружиною… Тому першою, згідно з матеріалами слідства, він вбив саме Надю… Схопив її рукою за шию і почав душити. А тоді докінчив молотком по голові. Наступною жертвою озвірілого батька чомусь стала 3-річ­на донька Світланка.

Світланка, Надія і Денис – ще живі та щасливі

– Вона народилась вже тоді, коли у Ліни і одруженого ще успішного айтішника були вже стосунки, — кажуть зна­йомі. — Далі обірвалось життя його матері та 7-річного сина… У всіх медики зафіксували удари в голову молотком… А щоб замести сліди, Анатолій порозкидав речі, викликав таксі та поїхав до зупинки вул. 600-річчя, де в сміттєву урну викинув знаряддя злочину. А за дві години повернувся й почав викликати медиків та по­ліцію.

До речі, в суді Анатолій Малєц свою вину визнав частково, не визнав умислу та мотивів злочину. Але факт нанесення тілесних ушкоджень — визнав.

– У мене з колишньою погіршилися стосунки і ми разом не проживали, а оскільки у нас була малолітня дитина, то лише через рік розлучили, весь цей час я проживав на орендованих квартирах, але давав гроші на утримання сім`ї та оплачував гуртки дітей. Після розлучення Надія не працювала, вона з дітьми жили на кошти мої та матері. Я домовився з Надією — буду давати більше грошей, тільки щоб вона доглядала онкохвору матір, оскільки я працював по 16 годин на добу, а матері потрібний був постійний догляд.

Наша квартира була куплена в кредит, який я погашав. В подальшому, після розлучення, я мав переписати квартиру на дітей, але потрібно було платити велику суму коштів — 60 000 грн за переоформлення, тому я збирав гроші. Я нікому не зраджував і не мав коханки, а проживав з іншою дружиною. Мене стримувало лише те, що мати хворіла, а піти до Ліни міг у будь-який час. Мені важко згадати те 31 грудня… Я пам’ятаю лише ненависть, агресію і злобу. Я не визнав цивільний позов взагалі, оскільки його не розумію. А на поховання потерпілим було надано кошти з моєї роботи, друзів, знайомих, це сума була десь близько 100 000 грн.

І хоч свою вину Анатолій повністю не визнав, її довели в суді прокурори, покази потерпілих та свідків.

Відомо, що під час своїх показів сестра вбитої Надії — Людмила – заявила, що Анатолій останні роки агресивно поводився з рідними дітьми. Він завжди ними був незадоволений, постійно на них кричав, міг вдарити. А ще він буцімто заплутався в кредитах і боргах…

Зізнання коханки Ліни

Заслуховували на суді і співмешканку Анатолія Мальца, Ліну. Так стало відомо, що познайомились вони в листопаді 2015 року, разом почали проживати через кілька місяців. Ліна знала, що Толя мав іншу родину.

– Коли дочці Толі та Наді було 4 місяці, він переїхав від мене жити до матері. А коли я була на 7-8 місяці вагітності, із мамою зустріла дружину Толі в торговому центрі «Епіцентр». Вона пі­дійшла до мене і представилась його дружиною. Але я відповіла, що Надія колишня дружина, оскільки вони розлучені. Тоді та почала звинувачувати, що я наворожила на їх сім`ю, казала, що у них двоє дітей… 31 грудня ми спілкувались з Толею через есемес-повідомлення. Також я телефонувала до Толі, коли він мав, як ми домовились, прийти об 11 год., але не прийшов, пояснивши, що збирає мамині речі. Після того Толя заявив, що посварився з мамою, тому не може прийти, як домовлялися. Я не раз казала, що таке життя мене не влаштовує, що Анатолій живе на дві сім`ї по кілька днів у кожній. 31 грудня 2018 року також про це говорила… Толя в мене був після вбивства. Але нічого не казав. Привіз подарунки. І пішов, пояснивши, що привітає дітей, маму, забере речі і приїде. Десь через 15 хвилин зателефонував і почав кричати в трубку, що в квартирі скрізь кров, речі розкидані, всі лежать, повідомив, що викликав «швидку».

Ліна, співмешканка Анатолія, дала свідчення у суді

Кажуть, що напередодні трагедії Анатолій Малєц хотів покінчити життя самогубством, брав мотузку, кричав. Але зупинився… А один зі свідків на суді сказав, що Толя просто боягуз і мамин синочок… Але за кілька днів до трагедії Толя буцімто погрожував, що за дзвінки до його нової дружини він всіх повбиває…

– Толя жив брехнею і сам в ній заплутався! Бо Наді та мамі він обіцяв одне, Ліні — зовсім інше, а робив все, як вийде… Ми були в шоці, коли Ліна із ним познайомилась і народила йому дитину. Бо вона дуже гарна жінка, в неї були такі кавалери, але вона вибрала собі цього «женатіка» Толю! Чому? Для чого їй такий брехун? — розповіла Ганна, однокласниця цивільної дружини і коханки Анатолія Малєца — Ліни.

— А ще після вбивства він встиг прийняти в закривавленій квартирі душ, прийти в супермаркет на Вишеньці, спеціально під камерами заговорити із продавчинею на касі… А ще зайти до друзів у офіс і показово хвалитись подарунками для своїх дітей… Я досі дивуюсь, як він міг сподіватись, що це його алібі спрацює? І що над вбивством 4-х людей, серед яких діти, не будуть працювати кращі слідчі країни? Недарма він написав посмертну записку і викинув її із закривавленими трусами та молотком у смітник… Мабуть, таки планував після цього всього накласти на себе руки чи стрибнути під потяг? Але, як завжди, злякався, дав слабину і тепер сидітиме в тюрмі довічно… Я не здивуюсь, якщо він ще напише книгу за гратами із назвою «Як я вбив свою сім’ю?» Чи буде працювати комп’ютерником на тюремних босів та паханів, бо такі їм дуже потрібні!

Що в апеляції, яку писав сам довічник Малєц?

Коли верстався номер газети, адвокат Малєца повідомив журналіста, що апеляційну скаргу засуджений писав сам.

— Я її лише редагував. Остаточну версію відправляв мій підзахисний. Дочекаємося засідання Апеляційного суду, і все стане відомо. Коли воно буде, залежить від навантаження суду, — зазначив Володимир Білан.

Не без чорних сил — версія провидиці

І буквально днями із «33-м» зв’язалась відома провидиця із «Битви екстрасенсів», яка поки що не розголошує своє ім’я. Ось що вона повідомила:

– Він у той день був загнаним звіром. Так буває, коли сексуальній силі ставити перепони. І сила ця була від Лукавого. Бо бачу дві жінки, які робили над ним приворот. Одна тягнула в одну сторону, інша — в другу. Але одна старша… Можливо, родичка. Інша молода.

Бачу, як його чи не щомісяця поїли приворотним зіллям. І жіночими місячними. Вибачте за відвертість, але це правда. Сьогодні на таких приворотах, до речі, живуть десь відсотків 30 всіх шлюбів. Але і старша жінка знайшла дуже сильну відьмарку, щоб вийняти із серця «його рокову занозу». І зверталась до неї не раз…

Загублені Анатолієм його діти, ексдружина та рідна мати спочивають разом у Білому Рукаві

Все сталось через жінок! Але в цьому, в першу чергу, винен сам вбивця! Він їх скрутив у такий клубок, що кожна виверталась, як могла! Знайте, це приклад для багатьох чоловіків, які живуть ось так, на дві родини чи морочать голови своїм таємним коханкам….

Зрозуміло, що думка екстрасенса може бути суб’єктивною, але ми і її надаємо вам, користуючись принципами свободи слова.

Андрій Власенко
Вікторія Снігур