Одні розповідали, що бачили, що горить частина парку біля тиру. Інші — що пожежа біля зоодворика, де знаходяться більше десятка різних тварин. Серед версій — займання локацій «Лабі­ринт» та су­сідніх будиночків.

– Вогонь і дим стоять високим стовпом. Нічого не було видно. Близько підходити забороняли через загрозу вибухів балонів, — повідомила на «гарячу лінію» редакції вінничанка Інна.

Мережею одразу розповсюдилися любительські відео з місця подій. Миттєво відреагували й пожежники. Отримавши повідомлення про займання, рятувальники оперативно спрацювали на місці подій. Коли вогонь локалізували, стало зрозуміло, що згорів великий батут та сусідній павільйон із ігровими автоматами.

Ось що повідомили представники ДСНС у Вінницькій області:

– 2 червня о 21.19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Хлібній в Центральному міському парку Вінниці сталося загоряння. На місце події рятувальники з’ясували, що пожежа розгорілася у двох розважальних ятках на відкритій території парку на площі близько 70 кв. м. На момент пожежі ці локації були зачинені для відвідувачів, тому ніхто не постраждав. О 21.30 пожежу ліквідували.

Обставини та причину по-жежі будуть з’ясовувати під час експертизи.

Після ліквідації пожежі наші кореспонденти за­фіксували, що вогонь знищив дитячі ігрові автомати, надувний атракціон та іграшки. Частково пошкоджено тент сусідньої розважальної ятки.

– Пожежа розпочалась з батутів, потім вогонь перекинувся на павільйон з ігровими автоматами. Мене всі питають, чи могла статись пожежа через замкнення електропроводки? Але в павільйоні з батутами електрики не було! Чому саме звідти почало горіти – мають встановити експерти-криміналісти, — прокоментував директор КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський, якому підпорядкований парк.

Працівники атракціонів впевнені, що причина пожежі — жорстка конкуренція за місце у парку.

– Та це підпал, бо певні люди хотіли звільнити вже зайняті місця для своїх локацій, — припускає Олександр, який працює на машинках.

Нагадаємо, що 10 років тому у тій же частині парку горів тир. За наслідки так ніхто й не відповів.

Людмила ПОЛІЩУК
Фото Сергія ХІМІЧА