Чимало пасажирів добиралися нею на роботу до обласного центру. Обурені пасажири писали листи до керівництва залізничного відомства, депутатам Верховної Ради, Ірині Борзовій, обласній владі. Люди вдавалися до мітингів. І ось тепер є результат!

– Електричка, яка прибуває зі Жмеринки до Вінниці о 6.50 ранку, дуже важлива для жителів Тиврівського та Жмеринського районів, які живуть вздовж залізниці. Електропоїзди №6305 та 6309 «Козятин-Жмеринка» взагалі йдуть із Києва, тобто таким чином вперше за багато років вінничани зможуть повернутися зі столиці електричкою без пересадок. Також після призначення електрички зі Жмеринки відправленням о 14.22 є можливість дістатися з пересадками до Вінниці не лише з Вапнярки, а й Крижополя та Рудниці. Також з 17 червня відновлює курсування поїзд «Київ — Кам’янець-Поділь­ський» через Холонівську (с. Іванів), Уладівку та Хмільник періодичністю курсування через день. А з 1 липня відновлюється курсування через день поїзда «Львів-Черкаси». Це безальтернативний поїзд для жителів Кирнасівки, Ладижина, жителів Гайсинського, Теплицького і Тростянецького районів Вінниччини. Безперечно, це приємні новини для жителів Вінниччини, — каже наш читач та активіст-залізничник Іван Супряга.

— Подякуймо за це одному добродію залізничнику (просив себе не називати), якому я передав підписи від вінничан 4 лютого у Фастові. Він докладає неабияких зусиль для протидії руйнівним чужинським сценаріям. Наші зусилля не були марними. Я щиро вірю в те, що наша українська залізниця повернеться обличчям до пасажира.

Окрім приміських потягів, вінничани отримали можливість поїхати на відпочинок до Азовського моря двома прямими потягами. «Укрзалізниця», починаючи з 4 червня, відкрила рух потяга №282/281 «Хмельницький — Генічеськ» (через Вінницю), а з 5 червня — ще один — №280/279 «Жмеринка — Генічеськ».

Віталіна Трудько