Сьогодні у Вінницькій облраді відбулося засідання постійної комісії з питань правової політики, регламенту, депутатської діяльності та етики. На порядку денному 13 питань. Два з них — про нагородження Грамотою Верховної Ради. Серед претендентів: директор Погребищенського медколеджу Олександр Гаврилюк та заступник керуючого справами виконавчого апарату Вінницької облради Валерій Бойко. Щодо останнього у депутатів були претензії…

– Кілька місяців на посаді і вже на грамоту подають?! В облраді чимало інших працівників, які роками гідно виконують свою роботу і заслуговують на цю відзнаку. І взагалі, чи достойний нагороди держслужбовець, який дозволяв собі застосовувати силу до громадян?! Коли моя донька Діана хотіла звернутися до колишнього голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, саме він їй перешкоджав, не пускав і ловив за руки, що у неї аж синці залишилися. На місці моєї доньки могла бути й інша людина. Де гарантія, що він не проявить агресію до когось іншого? – обурилася депутат від “Батьківщини” Людмила Щербаківська.

Її зауваження врахували колеги по депутатському корпусу і не проголосували за кандидатуру Бойка. Чи “протягнуть” його на інших комісіях – буде відомо згодом.

Каріна Маєвська