Президент Федерації боксу України, відомий вінницький меценат Володимир Продивус ініціював вручення призу у 10 тисяч доларів одному з найперспективніших боксерів нашої країни – чемпіону світу серед молоді та дворазовому чемпіону Європи серед молоді Юрію Захарєєву.

Нагородження головного героя Молодіжного чемпіонату світу, який місяць тому завершився у Польщі, відбулося у місті Білгород-Дністровський (Одеська область), де у ці дні проходив Чемпіонат України серед юнаків. Окрім самого чемпіона Юрія Захарєєва, на заході був присутній його особистий тренер Ігор Юрескул, а також вище керівництво українського та одеського боксу – окрім президента ФБУ Володимира Продивуса, це перший віце-президент ФБУ Дмитро Шенцев, президент Федерації боксу Одеської області Халід Мусаєв, віце-президент ФБОО Дмитро Жеман, президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрєєнков, а також мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан.

Нагадаємо, що Юрій Захарєєв, який є капітаном збірної України серед молоді, завоював єдину – і тим більш цінну для нашої команди – золоту нагороду на світовій першості. У попередні роки в його активі були перемоги на Чемпіонатах Європи серед молоді-2019 і 2020.

Володимир Продивус та Дмитро Шенцев вручили сертифікат на 10 тисяч доларів США спортсмену, якого вже зараз називають майбутнім українського боксу! Не менш солідний і дорогий подарунок Юрію Захарєєву зробив президент Федерації боксу Одеської області Халід Мусаєв, який презентував спортсмену спеціальний приз – однокімнатну квартиру з ремонтом в Одесі. Президент Федерації боксу Білгород-Дністровського району Віктор Андрєєнков також вручив Юрію цінний подарунок – планшет iPad Pro Max нової моделі.

«Мені завжди приємно перебувати в Одеському регіоні і зокрема в місті Білгород-Дністровський, адже це по-справжньому боксерський край, Батьківщина нашого видатного спортсмена, дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка, – відзначив президент ФБУ Володимир Продивус. – Сьогодні ім’я Ломаченка знає весь світ, і я можу пишатися тим, що зіграв роль в його становленні.

Бокс не стоїть на місці, і сьогодні ми вшановуємо нашого героя – чемпіона світу серед молоді Юрія Захарєєва. Нехай йому лише 18 років і у нього ще немає такої кількості титулів, як у Василя Ломаченка, але він вже зарекомендував себе на світовій арені як один з найталановитіших, найтехнічніших, найперспективніших молодих боксерів! Хочу нагадати, що в колекції Юрія вже є два «золота» чемпіонатів Європи серед молоді, до яких тепер він додав найвищу нагороду чемпіонату світу!

Вітаю Юрія і всю нашу команду з прекрасним виступом на чемпіонаті світу, бажаю успіхів в майбутніх змаганнях і, звичайно ж, бажаю виконати мрію, до якої прагне кожен спортсмен – перемога на Олімпійських іграх.

Також, користуючись нагодою, хотів би подякувати Халіду Мусаєву і всьому колективу Федерації боксу Одеської області. Без їхньої злагодженої і плідної роботи не було б успіхів місцевих боксерів. Можу сміливо сказати: на цю команду завжди можна покластися! А в тому, як місцева обласна федерація вміє організовувати змагання, можна переконатися вже зараз, під час проведення Чемпіонату України серед юнаків в місті Білгород-Дністровський».