Капітальний ремонт прибудинкових територій вже завершили у дворах по вул. Гонти, 41, вул. Антонова, 58 та І. Миколайчука, 19. Двори асфальтують, замінюють інженерні мережі, встановлюються лавочки та сміттєві урни. Про це розповідають у Вінницькій міській раді.

Заступник директора департаменту житлового господарства Сергій Гречанюк каже:

«Зараз роботи тривають ще на трьох об’єктах. Це двори багатоповерхівок по проспекту Космонавтів, 41 та 43, провулку Комунальному, 5 та вулиці Гоголя, 6а. Ми з мешканцями будинків погоджуємо всі роботи, які проводимо в їхньому дворі. Адже прибудинкова територія має бути комфортною для усіх, тому дуже важливо, щоб жителі багатоповерхівок долучалися до обговорення. Коли ми обираємо будинки за програмою співфінансування, враховуємо стан зовнішніх інженерних комунікацій, проблеми з паркомісцями на прибудинковій території, та те, наскільки самі мешканці беруть активну участь у обговоренні проєкту».

Вінничани дуже хочуть, щоб подвір’я біля їхнього будинку було облаштоване і зручне. Тому активно долучаються до міської програми дольової участі, за якою – 70% робіт фінансує міська рада, 30% – співвласники висоток. На таких умовах облаштовують паркувальні зони, дитячі майданчики або встановлюють додаткові елементи благоустрою.

Ілона ВАЛЬТЕР