– На чемпіонаті України зі змішаних єдиноборств ММА Вінниччина здобула ІІІ місце. Участь у змаганнях брало 22 області, а це більше 600 учасників.

Проте спортсмени із Вінниччини продемонстрували найвищий рівень підготовки та завоювали «бронзу», – розповідає голова федерації зі змішаних єдиноборств ММА Ярослав Келетюк.

– Цьогорічні всеукраїнські змагання бійців відбулись в Одесі. Це відбір на чемпіонат світу, який пройде у Болгарії. Змагання проходили у віковій категорії до 17 років. Велика гордість говорити про те, що наша область показала високий рівень вмінь. На чемпіонат світу відібрано 8 спортсменів із Вінниччини. Це Анастасія Городівська із Хмільника, Олександр Соловей із Чечельника, Іван Бердиш із Погребища та Яна Шелемба зі села Ляшівка, Мирослава Бойчук та Єва Буженко із Тульчина. Кожен учасник змагався індивідуально. Проте загальна картина була вражаюча.

Всі області представляли своїх найкращих спортсменів на змаганнях. Для Вінниччини це і справді велике досягнення, бо наші команди увійш­ли в трійку найкращих команд України.

Змішані єдиноборства набирають популярності у всьому світі. Бо це унікальне поєднання всіх бойових мистецтв. А саме, боксу, кікбоксінгу, вільної боротьби, греко-римської, дзюдо та навіть бойового самбо. І це ще не все. Лише у цьому виді спорту спортсмен може перемагати завдяки своїм сильним сторонам. Дехто виграє бої, маючи сильний удар, а хтось – спритність ніг. Перед чемпіонатом України ми робимо внутрішні відбір у нашій області. Веземо тільки кращих із кращих. По Вінницькій області є 16 клубів, які займаються змішаними єдиноборствами ММА. Це Тульчин, Погребище, Жмеринка, Хмільник та Чечельник. Наші вінничани підкорюють суддів своїм професіоналізмом. Та, в першу чергу, це заслуга тренерів, які щорічно виходять на новий рівень і покращують свої знання. Ми переймаємо досвід не лише в кращих українських колег, а і світу.

Ми завжди готові рухатись вперед. Бо розуміємо, що час не стоїть на місці і сьогоднішні вміння завтра вже можуть бути нікому не потрібними. Напрямок роботи нашої федерації – це розвиток цього виду спорту на Вінниччині. Цим займаємося разом із очільником обласної федерації – Володимиром Соляром.

Змішані єдиноборства – це видовище для людей, бо ніколи не знаєш, чим закінчиться бій. Нерідко буває таке, що програють навіть чемпіони світу, бо у кожного спортсмена можна знайти слабке місце і виграти на цьому.

Світові зірки спорту настільки полюбили змішані єдиноборства ММА, що всі інші види спорту автоматично відійшли на другий план. Тепер це спорт №1 у світі.

Софія Копач