Жінки, котрі зважились на такий конкурс, проходили курс тренувань та дефіле, аби яскраво подати себе на сцені. Мета конкурсу: розкрити жіночність у кожній жінці та показати, що багатодітна мама — це стимул ставати кращою.

Розмовляємо з переможницею конкурсу — 40-річною Анною Бондарчук. Її чоловік, промисловий альпініст, залишився осторонь конкурсу. Рішення взяти участь та йти до перемоги вона прийняла самостійно.

— Ми з чоловіком працюємо в різних сферах, тому ус­піху у своїй сфері кожен досягає самостійно. Проте в родині ми — одне ціле і завжди заручаємось підтримкою один одного. У мене троє діток — двоє хлопчиків і дівчинка. Це моє щастя. У конкурсі «Місіс мама» я брала участь вперше. Вирішила спробувати свої сили, поставилась до цього як до пригоди. І дуже приємно, що змогла пройти всі етапи. Так, головну корону журі прийняло рішення віддати мені, проте кожна учасниця була королевою та отримала свій титул. Особисто я із задоволенням ходила на всі тренування і виконувала всі завдання.

За період конкурсу всі учасниці дуже змінились. Ми обмінялись досвідом і у дванадцять разів збагатились духовно, — розповідає Анна Бондарчук.

– Чи легко вам далась перемога?

– Легко, бо від всього процесу підготовки я отримувала задоволення. І саме це ставила собі за мету, а перемога була винагородою. Я уважно переглядала подібні конкурси, дивилась на переможниць та намагалась брати щось корисне від кожної з них. Та головне те, що я була собою і намагалась себе не зрадити. Саме так я зу­міла розкрити свої найпотаємніші куточки душі та побачити себе у зовсім іншому образі.

— Як вам вдається поєднувати кар’єру та бути супермамою?

— Я ніколи не бігала за назвою «супер». Працюю завучем кафедри судово-медичної експертизи Вінницького національного університету імені Пирогова. Справді, робота займає не останнє місце у моєму житті, але ніколи за рахунок часу для себе та сім’ї. Є сходинки пріоритетів. Але якщо роблю щось, то отримую задоволення від якості. Як у професійній діяльності, так і у вихованні дітей. Секрет мого успіху в тому, що я не можу сидіти на одному місці. Потрібно постійно йти вперед та підкорювати все нові вершини. Бо якщо ти проявляєш свою слабкість і відкладаєш все на потім, то варто розуміти, що відкладаєш це назавжди. Тому берусь за все, що приносить задоволення і користь.

Зараз мені 40 років. Впродовж усього життя я знала, що саме зараз у мене найкращий вік. І від душі отримувала задоволення від кожного року. Десь у легкості, десь у досвіді, а десь у мудрості. Життя летить, змінюється мода, тенденції, і ми повинні йти в ногу з часом. Бо справжня жінка не боїться свого віку, а навпаки, робить все, аби підтримувати статус успішної жінки та мами. Конкурс «Місіс мама» допоміг мені побачити себе по-новому. Тому всім багатодітним матусям я рекомендую брати участь у по­дібних заходах і перемагати, але в першу чергу – для себе.

Софія Копач