Імпортну пропонували по 7 доларів за кіло і були покупці… До речі, минулого року ціна на старті сезону була такою ж… Бо цьогорічний сезону полуниці затримала  холодна і дощова весна… А про черешні після злив та граду взагалі можна лише міряти!

Тому нині у Вінниці на Привокзальному ринку черешню краще купувати із заспокійливими краплями! Адже рекордну ціну утримує черешня із Греції по 140 гривень за кіло оптом, яку на інших ринках Вінниці перепродують по 160 грн.!

Із полуницею ситуація явно краща, бо більшість продавців – фермери, перекупники та великі агрохолдинги продають вінницьку, херсонську та з інших регіонів «трускавку» від 50 гривень за кілограм. І по ягодах дуже видно, яку підживлювали добривами чи ростили в теплицях… А яку вимивали червневі дощі.

Тому в поточному році варити варення із полуниці – дорога розкіш! Адже до ягід треба додати 25-гривневий цукор… Самі порахуйте скільки обійдеться баночка полуничного варення по ціні 50+25?

І зовсім кумедна ситуація нині із свіжою капустою, яка на опті була вже по 4,50… Але знову підскочила до 8 гривень!

– Чого така висока ціна знову? – запитали ми у гуртових продавців капусти на вінницькому нічному ринку овочів.

– Бо її ні в кого немає, а в нас є! І вихідні попереду, коли всі вінничани таряться на пікніки, на природу і просто поїсти свіженького! – відповіли нам капустяні монополісти.

А ви купуєте черешні по 160 гривень чи почекаєте свої домашні?

Роман Ковальський
Фото Сергія Хіміча